Ripple árfolyam – Mikor a legalkalmasabb a XRP vásárlása?

Annak ellenére, hogy a bitcoinnal vette kezdetét a kriptovaluták megjelenése és a hagyományos értelemben vett pénzpiacok felforgatása, ma már maga a kriptók piacai is alaposan átalakult és kibővült. Az ugyan még mindig vitán felül áll, hogy a trónon a bitcoin ülhet, azonban azoknak, akik érdeklődnek ez a piac iránt és szeretnének beszállni a kereskedésbe, bőségesen akad alternatíva.


Ha ma a kriptovalutákra terelődik a téma, a kicsit is tájékozott beszélgetőpartner a bitcoin mellett egészen biztosan meg fogja említeni az olyan érméket is, mint az ethereum, a dogecoin, vagy éppen a ripple, amelynek az árfolyamát a kriptomat.io/hu/kriptovaluta-arfolyam/xrp-erteke hivatkozásra kattintva te magad is nyomon követheted.

 

A piac kitágulásának egyik előfeltétele az, hogy ma már nagyon egyszerűen, bárki létrehozhat egy kriptovalutát. Emiatt az aktuális adatok szerint több mint 22.000 különböző kriptovaluta található a piacon. Persze, azzal, hogy valaki készített egy kriptót, az még nem vált automatikusan kereskedhető, valós értékkel rendelkező termékké. Ehhez több feltételnek is eleget kell tennie. Ezek közül nyilván az egyik legfontosabb, hogy az adott kriptó mögött legyenek befektetők és legyen valamilyen tőke, illetve, hogy legyen valamilyen funkciója.

 

Érdemes-e Ripple-t vásárolni?

A Ripple, vagy rövidítve XRP nem az értéktelen kriptovaluták közé tartozik, inkább mondhatjuk, hogy ott van az első tízben. Ennek a hálózatnak a célja a pénzügyi tranzakciók felgyorsítása és egyszerűsítése. A projekt lényege, hogy a bankokat egy olyan kölcsönös bizalmon alapuló hálózattal helyettesítsék, amelyen keresztül olcsóbbá válhatnak az ügyletek.

 

Az évek során a hálózat folyamatosan bővül és tökéletesedett, úgyhogy ma már számos globális nagyvállalat és pénzintézet is igénybe veszi azt. Ennek köszönhetően pedig a hálózat saját tokenje, az XRP árfolyama is növekedésnek indult és egyre többen láttak benne kereskedési potenciált. Ennek köszönhetően 2021-ben elérte az 1,06 dollárt.

 

A tavalyi évben beköszöntött kriptopiaci visszaesés nem kímélte a Ripple-t sem, így annak árfolyama is mélypontra zuhant, ami számszerűsítve annyit jelent, hogy 0,40 dollár körül alakult. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy az XRP elvesztette volna a perspektíváját. Az elmúlt másfél hónapos időszakban az árfolyam növekedését tapasztalhatjuk.

 

Ha kriptovalutába szeretnéd fektetni a pénzedet, akkor két dolgot fontos szem előtt tartani. Az egyik, hogy ezek az eszközök igen magas volatilitással rendelkeznek, vagyis az árfolyam napi szinten akár 10-15%-kal is elmozdulhat. A másik dolog, hogy érdemes hosszabb távú befektetésben gondolkodni. A szakértői jóslatok szerint az XRP lassú, de stabil növekedést fog produkálni és az előttünk álló egyéves időszakban elérheti a 0,60 dollárt, úgyhogy alkalmas lehet a befektetésre, de mielőtt vásárolnál, mindig tájékozódj a lehetséges kockázatokról is.

 

Összefoglalva, az XRP-ben bőven van potenciál és minden bizonnyal az előttünk álló időszakban el lehet vele érni szép kereskedelmi sikereket. Ehhez a legfontosabb, hogy folyamatosan figyeljük a piacot és tanuljunk a mozgásokról, így tudjuk meghozni a legjobb kereskedési döntéseket.


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!