Ferdinand bekerült a Premier League Hírességek Csarnokába

Rio Ferdinand lett a "Premier League Hírességek Csarnokának" legújabb tagja.


A Manchester United korábbi védője egy 15 játékosból álló szűkített listáról kapta meg a díjat, melyre az online közönségszavazást követően került fel a neve.

 

Öt másik ex-United játékos is tagja volt ennek a szűkített csapatnak: Michael Carrick, Andy Cole, Gary Neville, Michael Owen és Rio rendszeres középső védőtársa, Nemanja Vidic.

 

Sir Alex Fergusont és Arsene Wengert szintén nemrégiben iktatták be, és további volt United játékosok már a helyükön vannak: Eric Cantona, David Beckham és Roy Keane (mindannyian 2021-ben), valamint Paul Scholes, Peter Schmeichel és Wayne Rooney (egy évvel később) személyében.

 

Rio hat Premier League-győzelmet szerzett Sir Alex csapatával, miután 2002-ben - akkor rekordot jelentő átigazolási díjért - a Leeds Unitedtől megérkezett, a legutóbbi címet pedig a legendás menedzser utolsó szezonjában szerezte. Sőt, Rio szerezte Ferguson dicsőséges pályafutásának utolsó hazai gólját, egy késői, győztes találatot a Swansea City ellen 2013-ban.

 

Összesen 504 mérkőzésen lépett pályára 20 szezon alatt a Premier League-ben, a West Ham United, a Leeds és a Queens Park Rangers színeiben is játszott, és 189 kapott gól nélkül lehozott mérkőzést tudhat magáénak.

 

Egy, a nevével gravírozott medált és 10 000 fontot kap, amelyet egy általa választott jótékonysági szervezetnek adományoz.

 

Amikor megkérdezték, melyik cím jelentette számára a legtöbbet, Rio azt válaszolta: "Az utolsó Sir Alexszel, mert neki is ez volt az utolsó és az egy nagy pillanat volt. Az a cím jelentette a legtöbbet, mert sokan kételkedtek bennem abban a szezonban. Szó volt arról, hogy talán a Spurshöz megyek, és akkoriban sokat voltam sérült is."

 

"Aztán jött az a szezon és rengeteg meccset játszottam. Abban az évben bekerültem a Premier League szezon csapatába és megnyertük a bajnokságot. Mindenki azt mondja: 'Ó, ez volt Sir Alex Ferguson legrosszabb csapata, amely bajnokságot tudott nyerni.'"

 

 

"Rossz csapatok nem nyernek Premier League-et. Az a csapat tudta, hogyan kell brusztolni, küzdeni, és képes volt megverni bárkit."

 

Az elismerés nyilvánvalóan sokat jelent a 44 éves londoni legenda számára, aki a játékos pályafutását követően a játék nagyra becsült hangadójaként tette le a névjegyét.

 

"Védőként nem szoktam ünnepelni a személyes dicsőséget" - vallotta be. "Ezt meghagyjuk a középpályásoknak és a csatároknak! Amikor az ember elkezdi a pályafutását, álmodni sem mer arról, hogy milyen jól alakulhatnak a dolgok."

 

"Emlékszem azokra a hosszú vonat- és metróutakra, az összes edzésre, a játékosok cipőjének tisztítására és a felszerelés gondozására. Emlékszem, amikor visszamentem a birtokomra és láttam a barátaimat, akik mind kétségbeesetten akarták tudni, milyen volt. Nagyszerű érzés, hogy a társaim és a szurkolók is elismernek. Különleges dolog, hogy ilyen kaliberű játékosok mellett én is bekerülhetek a Premier League Hírességek Csarnokába és elmondhatom, hogy megvalósítottam az álmomat. A Premier League a Szent Grál, és egyszerűen nem tudom elhinni, hogy sikerült.”

 

"Az egyetlen dolog, amire gondolni tudok [az örökségemmel kapcsolatban], anélkül, hogy túlságosan megveregetném a saját vállam, az az, ahogyan a posztomon játszottam, ami valószínűleg valami olyasmi volt, ami megkülönböztetett akkor engem másoktól. Abban az időben egy olyan középső védő, aki kényelmesen hozza ki a labdát és nyomás alatt is átveszi azt, nem igazán volt megszokott, de ez az én identitásom része volt."

 

"Ha most megnézed a játékosokat, ez a fiatal középhátvédek játékának már a része, mert ezek az elvárások a mai játékosokkal szemben. Nagyon szerettem volna a mai korban játszani."

 

Gratulálunk Rionak a United minden tagja nevében!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!