Ten Hag kihívása Garnacho számára

Erik ten Hag dicsérte a "hatalmas tehetséget", Alejandro Garnachot, és kijelentette, hogy a fiatal játékos következő kihívása az, hogy rendszeresen a kezdőcsapatba kerüljön a Manchester Unitednél.


A szurkolók kedvence, Garnacho a szombati, Wolverhampton Wanderers elleni mérkőzésen örömmel tért vissza két hónapos kihagyás után, az utolsó 10 percre a kispadról szállt be az Old Traffordon.

 

Az agilis argentin játékos pedig szinte azonnal éreztette hatását, amikor a hosszabbításban, mindkét kapufát érintő gólt szerzett, vagány befejezése pedig lezárta a mérkőzést.

 

A 18 éves játékosnak ez volt a 30. fellépése ebben az áttörést jelentő szezonban és Ten Hag örül, hogy visszatérhet a hajrára, amikor a Vörös Örsögök a legjobb négy közé kerülésért és az FA-kupa dicsőségért is küzdenek.

 

"Garna, ezt mindenki láthatja" - mondta a menedzser a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a riportereknek. "Bejött, és szinte mindent jól csinált, lőtt egy nagyszerű gólt, ami hitet ad neki. Jó, hogy a szezon hátralévő részére visszatért, és hatással lehet a csapatra."

 

"A legnagyobb tehetségek egyik jellemzője, hogy érettek" - folytatta. "Először is, vállalják a felelősséget, aztán másodszor, érettek arra, hogy hozzák a képességeket, és hisznek abban, hogy dominálni tudják az ellenfeleket."

 

 

"Még egyszer mondom, ő ezt megtette. Sok mérkőzésen nagy hatással volt: akár kezdőként, akár csereként lépett pályára, azonnal játékba lendült és ez nagyon fontos a csapat számára.”

 

"Örülök, hogy fiatal játékosokat hozhatunk be, és remélhetőleg olyan gyorsan fejlődik, hogy a kezdő tizenegyért versenghet, mert ez a következő kihívása."

 

Az újságírók kérdésére, hogy mit kell tennie Garnachonak ahhoz, hogy megtegye a következő lépést, Ten Hag azt felelte: "Döntések meghozatala, tudatosság, a helyzetek átlátása, mikor menjen egy az egy ellen, mikor álljon hátrébb, mikor menjen a kapura vagy adjon egy extra passzt. Az ilyen döntések teszik a jó játékost klasszis játékossá - ez a különbség. De ha összességében nézzük, hatalmas tehetség és nagyon bátor. Ez is azt mutatja, hogy a Unitednél nyitva áll az út a fiatal játékosok előtt. És ha a megfelelő módon, keményen dolgozol, akkor el tudod érni, hogy bekerülj a csapatba. De végső soron ez a játékoson múlik - neki kell befektetnie az energiát és kell, hogy terve legyen."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!