Wan-Bissaka továbbra is jól teljesít

Aaron Wan-Bissaka a Wolverhampton Wanderers ellen 2-0-ra megnyert szombati mérkőzésen nyújtott kiváló teljesítményével újabb bizonyítékát adta kiegyensúlyozott, jó formájának.


A jobbhátvéd csendes, de hatékony volt az egész mérkőzésen, ahogyan nagyrészt azóta is az, hogy Erik ten Hag irányítása alatt visszakerült a keretbe.

 

A védő, akinek elsősorban Diogo Dalot jelentett komoly konkurenciát a csapatba kerülésért, a szorgalmas Antony segítségével gyakorlatilag lezárta a jobb oldalunkat.

 

A Wolves ellen egy újabb kapott gól nélküli mérkőzést sikerült produkálni és Wan-Bissaka is kivette a részét ebből, néhány védjegyének számító szereléssel és olyan pillanatokkal, amelyek elismerést váltottak ki az Old Trafford közönségéből.

 

A 87. percben a labda megtartásához nyújtott innovatív képességei is azt mutatták, hogy egyre magabiztosabb, amikor mélyen az ellenfél területére hatol, és egyre jobban érzi magát, ha előretör.

 

Ez volt Wan-Bissaka 31. fellépése a szezonban, és reméli, hogy elég jó benyomást tud tenni ahhoz, hogy a Manchester City elleni FA-kupa-döntőn kezdőként kapjon helyet, különösen azután, hogy a Newcastle United elleni Ligakupa-döntőn nem szerepelt a kezdőcsapatban.

 

Aaron a félidőben lépett pályára Diogo Dalot helyére, és elhárította az Allan Saint-Maximin által fenyegetett veszélyt. 101 percet játszott a következő Wembley-beli fellépésünkön, a Brighton elleni 0-0-s döntetlent követő siker alkalmával, valamint az FA-kupa elődöntőjében, így van tapasztalata a nagy mérkőzésekről.

 

Ráadásul a City ellen is rengeteg kiemelkedő megmozdulást mutatott be.

 

A szerény hátvéd a United Review-nak, a Wolves elleni találkozó hivatalos meccsnapi programjának nyilatkozott és beszélt a feltámadásáról, miután a téli világbajnokság előtt mindössze négy percet játszott a csapatban, amikor a Liverpool elleni, 2-1-es győzelem alkalmával késői csereként lépett pályára az Old Traffordon.

 

 

"Mi változott?" – kérdezett vissza, amikor arról faggatták, hogyan került be a csapatba a katari döntő óta. "Azt mondanám, hogy játszom. Ez egy jó érzés. Boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam, hogy játszhassak ennél a menedzsernél, hálás vagyok a lehetőségért."

 

Aaron úgy érzi, tudja, mit akar Ten Hag, és szeretne még többet nyújtani belőle a szezon késői szakaszában.

 

"Csak azt, hogy a pálya mindkét végén kezdeményező legyek" - válaszolta a főnök elvárásaival kapcsolatban. "Megértem, hogy mit követel, és hogy éppen hol akar engem a pályán látni, és azt is, hogy mit vár el az egész csapattól."

 

Sosem úgy tűnik, hogy a 25 éves játékos olyan lenne, aki hangoztatja az érdemeit, vagy az eredményeit, de a munkája nem maradt észrevétlen a Uniteddel kapcsolatban állók számára.

 

A szurkolók üdvözölték azt a biztonságot, amit ő tesz bele a védekezésbe, ráadásul igazán proaktívan közelít a labdaszerzéshez, és a Vörös Ördögök támadásba lendítéséhez.

 

"Azt hiszem, a pályán csendesebb vagyok, mint a pályán kívül" - tette hozzá. "Amikor kint vagyok, csak a játékomra koncentrálok. Nem vagyok olyan hangos, mint mások, de mindannyian csapatként lépünk fel és azt hiszem, ez elég jó."

 

Nem csak elég jó, de ennél sokkal több is lehet, ha a Vörös Ördögöknek sikerül elérniük a kettős célt, azaz a négy közé jutást és a City legyőzését az FA-kupa döntőjében. Úgy érzi, Wan-Bissakának kulcsszerepe lehet az utolsó négy meccsen.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!