Hivatalos: Galbraith távozik

Ethan Galbraith megerősítette, hogy elhagyja a Manchester Unitedet.


Az észak-ír válogatott játékos a szezont kölcsönben a Salford City-nél töltötte, akik szezonja még mindig tart, miután a negyedosztály play-off elődöntőjének első mérkőzésén 1-0-ra legyőzték a Stockport County-t.

 

"Hat év után elérkezett a vége ennél a nagyszerű klubnál, a Manchester Unitednél töltött időszakomnak" - írta Instagramján.

 

"Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, az edzői stábnak és a játékosoknak, hogy segítettek jobb játékossá és emberré válni, illetve hogy otthon érezhettem magamat."

 

"A legelső célom kisfiúként az volt, hogy profi futballistává válhassak és én mindig hálás lesz a klubnak azért, hogy erre lehetőséget adott számomra és támogatta az álmom valóra válását."

 

"Megtiszteltetés volt és nagyon szerencsésnek érzem magamat, hogy lehetőségem volt a klubot képviselni."

 

"Egy sokkal érettebb és tapasztaltabb személyiségként léphetek a karrierem következő szakaszába és már izgatottan várom, hogy mit hoz számomra a sors."

 

 

Galbraith egyetlen felnőtt mérkőzésen léphetett pályára a Unitedben, amikor Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt egy Astana elleni Európa-liga csoportmérkőzésen vetették be Kazahsztánban. A 22 éves középpályás a kispadról állt be Angel Gomes helyére a 2-1-es vereséggel végződött találkozó végén, értékes tapasztalatokkal gazdagodva az európai kupaporondon.

 

A salfordi már a második kölcsönidőszaka, miután a 2021/22-es idényt a Doncaster Roversnél töltötte, ahol szintén remekül tudott alkalmazkodni a felnőtt futball világához.

 

Ethan mindig tagja lesz a klub akadémiai családjának és a Unitednek. A klubnál mindenki büszke az eddig elért sikereire és várják, hogy egy sikeres karrier kibontakozásának szemtanúi lehessenek. 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!