Kovar bajnok a Sparta Prágával

A Manchester United fiatal kapusa, Matej Kovar ünnepelhet, miután kedden cseh bajnoki címet szerzett a Sparta Prágával.


A 23 éves játékos a Slovacko otthonában elért 0-0-s döntetlen során hibátlanul védett, ami elég volt ahhoz, hogy a Sparta megerősítse rekordot jelentő, 37. élvonalbeli bajnoki címét.

 

Kovar és társai három ponttal előzik meg a Slavia Prágát az ötmeccses bajnoki rájátszásban, egy mérkőzéssel a vége előtt, de városi riválisuk már nem tudja megelőzni őket, annak ellenére, hogy 3-2-es győzelmet aratott a Sigma Olomouc otthonában.

 

Még ha a csapatok pontegyenlőséggel is végeznek, a Sparta lesz a bajnok, mivel a 30 meccses alapszakasz során az élen végzett.

 

 

Kovar - aki tagja volt a 2022-es thaiföldi és ausztráliai túránk utazó keretének - segített véget vetni a Sparta kilencéves, bajnoki cím nélkül töltött időszakának, mivel a Slavia és a Viktoria Plzen az elmúlt szezonokban uralta a bajnokságot.

 

Matej 2018-ban szerződött a Unitedhez a Slovackótól, majd tavaly nyáron kölcsönbe visszatért hazájába, korábban a Swindon Townnál és a Burton Albionnál szintén kölcsönben szerepelt.

 

Brian Priske csapatának állandó szereplője volt azóta, hogy szeptemberben odakerült, 27 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ebből 10 alkalommal gólt sem kapott és mindössze egyetlen alkalommal volt vesztes csapat tagja.

 

Kovart az elmúlt években többször is behívták a cseh válogatottba, és bár még nem debütált, reméli, hogy a Feröer-szigetek és Montenegró elleni 2024-es selejtezőkön már számolni kell vele.

 

Még egyszer gratulálunk neked és a csapattársaidnak, Matej!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!