Antony gólját választották a legszebbnek

Gratulálunk a Manchester United támajának, Antony-nak, akinek a Barcelona elleni, februári Európa-liga találatát választották a szezon legszebb góljának.


A hónap elején nyilvánosságra hozták a 10 találatból álló szűkített listát, és a szurkolók a világ minden tájáról szavazással döntötték el, kié lesz a trófea.

 

Elképesztően sok szavazat érkezett, és a verseny nem meglepően éles volt, de négy gólról gyorsan kiderült, hogy az első helyeken állnak, a szavazatok közel 70 százalékát szerezték meg.

 

 A TOP 4

Marcus Rashford szenzációs, Burnley elleni Ligakupa-találata a negyedik helyen végzett a szavazáson, Alejandro Garnacho utolsó pillanatban szerzett győztes gólja a Fulham ellen a Craven Cottage-on a harmadik lett.

 

Jadon Sancho higgadt befejezése a Liverpool ellen az Old Traffordon aratott győzelem során a második helyen végzett, szűk lemaradással Antony győztes találata mögött.

 

 

A brazil bal lábbal az alsó sarokba helyezett találata biztosította a 4-3-as összesített továbbjutást a katalánok ellen, és kétségtelenül ez volt a szezonunk eddigi egyik legemlékezetesebb pillanata.

 

Bár a gól minősége nyilvánvalóan döntő szempont a díj odaítélésében, a körülmények és érzelmek is fontos befolyásoló tényezők.

 

A gól az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.manutd.com/en/news/detail/antony-wins-man-utd-goal-of-the-season-award-for-202223-season

 

Azok a szurkolók, akik részt vettek a „Hónap gólja” szavazáson, talán tudják, hogy Antony ebben a szezonban már négyszer is nyert ebben a kategóriában.

 

A brazil augusztusban, az Arsenal elleni debütáló találatával érdemelte ki a díjat, októberben pedig a Manchester City elleni vereség alkalmával szerzett távoli gólja miatt nyerte el azt.

 

Februárban a Barcelona legyőzéséhez létfontosságú találatával a harmadik sikert is bezsebelte, mielőtt a Real Betis elleni, elképesztő befejezésével négyre növelte díjai számát. Még egy ötödiket is nyerhet, a májusi szavazásra ugyanis jövő héten kerül sor.

 

Köszönjük mindenkinek, aki szavazott és gratulálunk a díjadhoz, Antony!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!