A United a hazai kupaduplára hajt

A Manchester United szombat délután arra hajt, hogy története során először egy szezonban mindkét nagy hazai kupát megnyerje.


A Vörös Ördögök a Manchester City-vel csapnak össze az FA-kupa döntőjében a Wembley Stadionban, alig több, mint három hónappal a Newcastle United elleni Ligakupa-siker után.

 

A derbin aratott győzelem megkoronázná a United sikeres első szezonját Erik ten Hag irányítása alatt, és elérné azt a bravúrt, ami eddig még soha nem sikerült.

 

Figyelemre méltó, hogy a két sorozatot eddig összesen 18 alkalommal nyertük meg (12 FA-kupa, 6 Ligakupa), de még soha nem ünnepeltünk két ilyen sikert egyazon szezonban.

 

 

A múltbeli csapataink ehhez legközelebb azokon az alkalmakon álltak, amikor mindkét döntőbe bejutottak: az 1982/83-as és az 1993/94-es szezonban.

 

A 82/83-as szezonban Ron Atkinson Unitedje a Ligakupa döntőjében hosszabbításban kapott ki a Liverpooltól, majd az FA-kupa ugyanezen szakaszában - újrajátszás után - a Brightont verte.

 

Alig több, mint egy évtizeddel később Sir Alex Ferguson fiai 4-0-ra legyőzték a Chelsea-t a Wembleyben rendezett FA-kupa-döntőben, és ezzel teljesítették a bajnoki és kupagyőzelmet, ami némileg kárpótolt az Aston Villa elleni Ligakupa-döntő elvesztéséért.

 

Amennyiben a United szombaton sikerrel járna, ez lenne a hatodik alkalom, hogy egy klub egyazon szezonban megnyerné Anglia mindkét nagy hazai kupáját.

 

Először az Arsenalnak sikerült ez 1992/93-ban, míg a Liverpool az egyetlen csapat, amelyiknek ez kétszer is sikerült, a tavalyi siker a 2000/01-es első alkalom után következett.

 

A Chelsea (2006/07) és a szombati ellenfél Manchester City (2018/19) szintén mindkét trófeát elhódította egy idényen belül.

 

A Vörös Ördögök természetesen a munka felét elvégezték, miután februárban 2-0-ra legyőzték a Szarkákat a Ligakupa döntőjében.

 

Casemiro és Marcus Rashford első félidei góljai elegendőek voltak ahhoz, hogy megszerezzék első címüket Ten Hag irányítása alatt.

 

A hétvégén egy második is jöhet, amikor a 21. FA-kupa-döntőnket játsszuk (ez közös rekord az Arsenallal), a legutóbbi hét manchesteri derbin pedig a hatodik győzelmünkre törekszünk ebben a sorozatban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!