Garnacho debütálásra készül

Alejandro Garnacho készen áll arra, hogy bemutatkozzon az argentin válogatottban, Lionel Scaloni edző pedig ígéretet tett arra, hogy játéklehetőséget is ad a tinédzsernek.


A Manchester United szélsője egy bokasérülésből felépülve erősen fejezte be a 2022/23-as szezont és kiválóan játszott, amikor a második félidőben csereként lépett pályára a Manchester City elleni, múlt hétvégi FA-kupa-döntő alkalmával.

 

Bár a 18 éves játékos madridi születésű, származása révén argentin válogatott, és már U20-as szinten is lenyűgözte a világbajnokot.

 

Scaloni - aki tavaly év végén Katarban dicsőségre vezette a dél-amerikai nemzetet - az Ausztrália és Indonézia elleni mérkőzések előtt nyilatkozott.

 

Az ausztrálok elleni összecsapásra jövő csütörtökön kerül sor Pekingben, ahol megismétlődik a 8 közé jutásért vívott szórakoztató világbajnoki mérkőzés, ahol Lisandro Martinez egy zseniális mentést is bemutatott.

 

Martinez továbbra is sérült, így nem léphet pályára, de Garnacho jövő héten lehetőséget kap arra, hogy a nemzetközi porondon is megmutassa tehetségét.

 

"Hagytuk, hogy jöjjön, és csatlakozzon a csapathoz" - mondta Scaloni. "Majd elemezzük, hogy a kezdőbe kerül, vagy perceket kap. De ő is izgalmas, mint a többi srác, aki velünk van. Remélem, jól beilleszkedik a csapatba."

 

A Southampton ellen elszenvedett sérülés miatt Garnacho márciusban nem debütálhatott a válogatottban, miután Scaloni behívta.

 

Argentína szeptemberben kezdi meg a 2026-os világbajnoki selejtezőket és Garna reméli, hogy ezeken a mérkőzéseken helyet kap a csapatban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!