Fernandes, a maratonista

Ha a Manchester United középpályására, Bruno Fernandesre gondolunk, olyan szavak jutnak eszünkbe, mint a mester és a vezér.


Egy másik szó pedig lehetne a kitartás.

 

Fernandes egyszerűen nem tudja abbahagyni a futást, és 2020. januári érkezése óta a klub minden menedzsere bízik benne.

 

Erik ten Hag alatt 2022/23-ban Bruno összesen 59 alkalommal lépett pályára - ez a legtöbb az európai öt topligában.

 

Nem meglepő tehát, hogy a portugál a lefutott kilométereit tekintve is a United táblázatának élén állt a Premier League legutóbbi szezonjában.

 

A 2022/23-as szezonban Fernandes figyelemre méltó, 402,5 kilométert tett meg a Premier League-ben. Ez majdnem 100 km-rel jobb, mint a második Marcus Rashford 307,2 km-es teljesítménye.

 

Természetesen a bajnoki szereplések száma is szerepet játszik ezekben az összegekben, de Bruno vezeti a United listáját az egy mérkőzésen megtett legnagyobb távolság tekintetében is.

 

Amikor a Vörös Ördögök októberben 2-0-ra legyőzték a Tottenhamet az Old Traffordon, 8-as számú játékosunk feliratkozott a góllövőlistára, és hihetetlen, 12,26 kilométert tett meg a mérkőzés során.

 

 

Az ilyen teljesítmények és kitartása hozzájárult ahhoz, hogy Bruno a 2022/23-as Premier League-szezonban a hatodik legtöbbet futó játékos legyen.

 

Fernandesnél csak a Leicesterben játszó Timothy Castagne, az Evertonban játékosa Alex Iwobi, a West Ham középpályása Declan Rice, a Brightonban játszó Pascal Gross és a Southamptonban kiválósága, James Ward-Prowse jobb, Ward-Prowse pedig 433,4 km-t tett meg az egész szezonban annak ellenére, hogy csapata végül kiesett.

 

A Bruno által elért számok arról szólnak, ahogyan a játékot játssza, és arról az elkötelezettségről, amelyet minden egyes héten tanúsít.

 

Nyolcas számú játékosunk ráadásul a második legtöbb sprintet (589) produkálta a Premier League-ben a Unitednél ebben a szezonban, Rashford (650) mögött.

 

Ahogy a statisztikák is mutatják, Bruno játéka nem csak arról szól, hogy sokat mozog, hanem arról is, hogy ezt nagy intenzitással teszi.

 

Fernandes kiemelkedő állóképessége - és nyolc gólja, valamint nyolc asszisztja a bajnokságban - nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt idényben a harmadik helyen végeztünk, és mind ő, mind a Vörös Ördögök csapata arra törekszik, hogy 2023/24-ben még magasabb szintre lépjen.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!