Hivatalos: Laird végleg távozott

Ethan Laird a Birmingham City együtteséhez igazolt véglegesen.


A 21 éves játékos a Vörös Ördögök akadémiájának ranglétráját végigjárva két mérkőzésig jutott a felnőtt csapatban, amikor a 2019/20-as szezonban pályára léphetett az AZ Alkmaar és az Astana elleni Európa-liga csoportmérkőzéseken is.

 

Felnőtt szinten történő tapasztalatgyűjtésre több alkalommal is kihasználta a kölcsönjáték lehetőségét, a legutóbbi szezont pedig a Queens Park Rangersnél töltötte.

 

A támadó szellemű jobb oldali védő emellett játszott ideiglenesen az MK Dons, a Swansea City és a Bournemouth együtteseinél is, az angol korosztályos válogatottak közül pedig U17-es, U18-as és U19-es szinten is képviselte hazáját.

 

A QPR színeiben lejátszott 33 mérkőzésén megszerezte első gólját is felnőtt szinten - egy tavaly augusztusi, 3-1-es Hull City elleni győzelem során a Loftus Roadon.

 

 

Most a fiatal bekk ahhoz a Birmingham City-hez kerül, amely jó kapcsolatot ápol a Uniteddel, miután Hannibal kölcsönben náluk töltötte a 2022/23-as idényt.

 

Laird egykori csapattársa, Tahith Chong szintén kulcsszereplője a birminghamiek együttesének, akiket John Eustace irányít.

 

Ethan egyik korábbi klubja, a Swansea City ellen debütálhat új csapatában, míg új állomáshelyének stadionjában, a St Andrew's-ban a Leeds United ellen szerepelhet majd először.

 

A Unitednél mindenki szeretne minden jót kívánni Ethannek és miutén népszerű személyiség volt Carringtonban, ezért mindenki nagy erőkkel nyomon fogja majd követni szereplését új klubjánál is.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!