A válogatott játékosok visszatérnek Carringtonba

A Manchester United hiányzó tagjai a nyári szünet után a hétvégén Carringtonban már edzésre jelentkeznek.


A felkészülés a következő idényre már javában zajlik, a Vörös Ördögök szerdán Oslóban 2-0-ra legyőzték a Leeds Unitedet.

 

Erik ten Hag két különböző tizenegyet játszatott az Ullevaal Stadionban rendezett összecsapáson, a második félidőben egy fiatalos váltotta a tapasztaltabb, első félidei felállást, amelyben olyan játékosok szerepeltek, mint Lisandro Martinez, Jadon Sancho és Raphael Varane.

 

Ezek a játékosok nem vettek részt a június közepén megrendezett válogatott mérkőzéseken, de azok, akik igen, extra pihenőidőt kaptak, amely - Ten Hag megerősítette -, hogy ezen a hétvégén véget ér.

 

"Azt hiszem, szombaton" - mondta Erik a norvég MUTV-nek, amikor arról kérdezték, hogy mikor térhet vissza a teljes játékoskeret Carringtonba.

 

A United első csapatából jóval többen szerepeltek nemzeti csapatukban a múlt hónapban, Alejandro Garnacho bemutatkozott az argentin válogatottban, és folytatódott az Európa-bajnoki kvalifikációs sorozat.

 

Anthony Elanga, Bruno Fernandes, Scott McTominay és Marcus Rashford mindannyian gólt szereztek a saját válogatottjukban, de az elmúlt három hetet azzal töltötték, hogy a 2022/23-as maratoni szezon után élvezzék a szükséges pihenést.

 

Ten Hag elárulta, hogy a regenerálódás és feltöltődés miatt a visszatérők többsége kihagyja a jövő szerdai, Lyon elleni barátságos mérkőzést Edinburgh-ban, mielőtt a csapat elrepül az Egyesült Államokba a 2023-as túrára.

 

 

"Ezek a játékosok többsége nem fog megjelenni Edinburgh-ban sem, mert időre van szükségük, és egy jó edzéshétre. Szükségük van szabadnapokra és pihenésre" - tette hozzá Erik.

 

"Ők játszották a legtöbb meccset az elmúlt szezonban, így szükségük volt a pihenésre."

 

"Így aztán vissza kell építenünk őket, de ezt óvatosan kell csinálni, nem lehet 0-ról 100-ra ugrani."

 

Az egyik játékos, aki a múlt héten visszatért, de Norvégiában nem szerepelt, az Fred, aki elővigyázatosságból hagyta ki a meccset, egyelőre csak fokozatosan terhelhető.

 

Mások azért hagyták ki az utazást, hogy folytassák egyéni edzésprogramjukat Carringtonban.

 

A nyári időszak nyitánya azonban így is pozitív volt, Noam Emeran és Joe Hugill második félidei találataival a Vörös Ördögök győzelmet arattak az ősi rivális Leeds ellen.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!