Hivatalos: Savage végleg távozott

Charlie Savage a Manchester Unitedtől a harmadosztályú Reading együtteséhez igazolt véglegesen, amennyiben a transzfer megkapja az EFL áldását is.


A 20 éves Savage eddigi teljes karrierét a Unitednél töltötte és a klub ranglétrájának összes fokát bejárta, kezdve az U9-es csapattól a felnőtt csapatban való 2021-es bemutatkozásig.

 

A klubnál büszkék Charlie eddig bejárt útjára, a League One-ba való igazolása pedig lehetőséget fog nyújtani a középpályásnak, hogy új környezetben, egy kompetitív ligában pallérozódjon.

 

Savage 9 évesen, ifjúsági játékosként csatlakozott a Vörös Ördögökhöz és azóta az akadémia kötelékébe tartozott.

 

Első profi szerződését 2021-ben írta alá a klubbal és még ugyanabban az évben december 8-án bemutatkozhatott tétmérkőzésen is a felnőttek között, amikor csereként állhatott be egy Young Boys elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen.

 

 

Az előző idényben Charlie 17 mérkőzésen szerepelt az U21-es csapatban Premier League 2 és EFL Trophy mérkőzéseken, egy gólt szerezve.

 

A 2022/23-as szezon második felét kölcsönben a Forest Green Roversnél töltötte, a negyedosztályú alakulat színeiben pedig 15 meccsen szóhoz jutva szintén egyszer volt eredményes.

 

Savage a walesi nemzeti csapatot U17-estől U21-es szintig képviselhette már, a Unitedet pedig 74 korosztályos mérkőzés lejátszását követően hagyja el.

 

A Manchester Unitednél mindenki szeretne büszkeségének hangot adni azt illetően, hogy Charlie milyen fejlődést mutatott be az évek során és minden jót kívánnak az akadémia neveltjének. Az elkövetkező években is nyomon fogják követni a fejlődését.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!