Sancho lendületben a 2023-as túrán

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere dicsérte Jadon Sanchot, miután lenyűgöző teljesítményt nyújtott az Arsenal elleni szombati, 2-0-s győzelem alkalmával a MetLife Stadionban.


Az angol válogatott játékos New Jerseyben szórakoztatta a szurkolókat, és óriási tempóban közlekedett a pályán, az első félidő végén pedig szép gólt szerzett.

 

Sancho harmadszor volt kezdő a nyáron, miután korábban a Leeds United és a Lyon ellen is pályára lépett, és a csatár különösen a "hamis kilences" poszton játszva hívta fel magára a figyelmet.

 

A San Diegoban tartott sajtótájékoztatón, amelyen a Wrexham és a Real Madrid elleni mérkőzéseinket tekintettük át, a menedzser elmondta, hogy elégedett Jadon jelenlegi teljesítményével.

 

"Jól teljesít, ebben a szerepkörben is" - mondta Erik a médiának. "Úgy gondolom, hogy Jadon a legjobb a középső posztokon, ahol bevethető, és akkor is, amikor szélen játszik."

 

"De tudod, amikor az én rendszeremben a széleken, a megfelelő pozíciókban játszik, akkor is megvan a szabadsága."

 

"Tehát lehet az is jó, ha bent van a 10-es posztokon, középső pozíciókban, de amikor ilyen pozícióban vagy, akkor is meg kell a futásokat csinálnod, mert ez nagyon fontos a játékrendszerünkben, sok játékosunk van, akik a mélységi futásokat megcsinálják." - mondta.

 

A csapat gólszerző képessége lett a sajtótájékoztató témája, és Ten Hag magabiztosan beszélt arról, hogy Marcus Rashford megismétli a 2022/23-as kiváló formáját.

 

 

"Ha a hozzáállása megfelelő lesz, akkor ezt meg fogja tenni" - mondta Erik. "Ez nem könnyű, és a csapatnak jól kell játszania ahhoz, hogy megfelelő helyzetbe hozza őt. És amikor a csapat jól játszik - úgy értem, hogy betartjuk a taktikát és az elveket a játékunkban, és a hozzáállás megfelelő, és ő a megfelelő helyzetbe hozza magát -, akkor be fogja fejezni, mert nagyszerű képességei vannak, a tizenhatoson belül ellenállhatatlan és kíméletlen. És gólokat szerez jobbal, ballal és fejjel is."

 

A menedzser elismerte, hogy a csapatnak több gólt kell szereznie, és ez egy kiemelt terület, amelyre a jövőben összpontosítani kell.

 

"Igen, szóval alulteljesítünk, és ezzel tisztában vagyunk" - mondta Ten Hag.

 

"Másoknak is hozzá kell járulniuk ezen a területen, de ezért is keressük a gólszerzőt. És úgy gondolom, hogy Mason Mount révén máris van egy olyan játékosunk extraként, aki nemcsak gólt lőni képes, hanem lehetőséget teremteni is, és Rashfordot olyan helyzetekbe hozni, hogy több gólt tudjunk szerezni. De egész csapatként kell több gólt szereznünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!