Luke sokat vár ettől a szezontól

Luke Shaw szerint a Manchester United számára a 2023/24-es szezonban a további trófeák megszerzése az egyik legfontosabb cél.


A United hétfő este kezdi a Premier League-szezont, amikor a Wolves lesz a vendég az Old Traffordon, ami Luke 10. szezonjának kezdete is egyben a Vörös Ördögök színeiben.

 

A védő fontos szerepet játszott abban, hogy Erik ten Hag csapata az elmúlt idényben Ligakupa-sikert ünnepelt, valamint abban, hogy júniusban az FA-kupa döntőjében is csak kevéssel maradtak alul.

 

Nagyon szeretné, ha a United a közeledő új szezon végén ismét ott lenne a csúcson.

 

"Magasak az elvárásaim" - mondta Luke a klubmédiának adott interjújában. "Ha az idei szezonra tekintünk, azt hiszem, ez egy nagy szezon lesz mindannyiunk számára. Szeretném, hogy jól szerepeljek, de természetesen azt is szeretném, hogy a Unitednek is jó szezonja legyen. Azt hiszem, ez a trófeák megnyerésével érhető el. Az a kitűzött célom így, a szezon elején, hogy minél több trófeát nyerjünk.”

 

"Mindenkinek vannak ambíciói a címek megnyerésére. Ebben nincs semmi titok. Az ambíciónak a lehető legmagasabbnak kell lenniük. Hiszünk abban, hogy minden sorozatot megnyerhetünk, amiben indulunk, és rajtunk múlik, hogy kimegyünk a pályára, és megmutatjuk ezt az ambíciót, megmutatjuk azt a minőséget, amivel szerintem ez a csapat rendelkezik. Ezt kell tennünk."

 

A United reméli, hogy javulást ér el a tavalyi szezon eleji eredményekhez képest - amikor a Brightontól és a Brentfordtól is kikaptunk a Premier League első két mérkőzésén.

 

 

Most, hogy a teljes előszezont maguk mögött tudják, Luke biztos benne, hogy a United ezúttal már az első naptól kezdve meg tudja adni az alaphangot egy sikeres szezonhoz.

 

"Nagyon fontos, hogy jól kezdjünk" - folytatta az angol válogatott védő. "Tudjuk, mennyire fontos a jó kezdés. A tavalyi szezonban túl lassan kezdtünk - egyáltalán nem kezdtünk jól. Szóval, beszéltünk erről. Mindannyian nagyon élesnek érezzük magunkat, most fejeztük be az előszezont, szóval készen állunk, és arról van szó, hogy biztosak legyünk benne, hogy erősen kezdünk, jól kezdünk és a lehető legtöbb pontot szerezzük."

 

Természetesen vannak új szerzemények - Andre Onana és Mason Mount is szerepet kapott a 2023-as felkészülési túrán az Egyesül Államokban, míg Rasmus Hojlund érkezése is megerősítést nyert azóta.

 

Bár Rasmus nem áll azonnal játékra készen - ahogy azt a klub a hét elején megerősítette -, Luke-ot meggyőzte az, ahogyan Andre és Mason beilleszkedett a csapatba.

 

"Nagyszerűek voltak" - mondta Luke az új csapattársairól. "Szerintem az volt a jó, hogy Andre és Mase el tudott jönni a felkészülési időszakban, jobban megismerhették a srácokat, így jobban beilleszkedtek. Nagyszerűek voltak, sokat fognak hozzátenni ehhez a csapathoz. Van tapasztalatuk a győzelmek terén is, és mindig fontos, hogy kiegyensúlyozottak legyenek, amiből a csapat is profitál."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!