Dalot felkészült a marathoni szezonra

Diogo Dalot azt szeretné, ha a Manchester United a Premier League szezon kezdésével már korán előrelépne céljai felé, de természetesen tisztában van azzal, hogy a következő 10 hónap "hosszú maratoni" kihívásnak ígérkezik.


A United hétfő este a Wolves-t fogadja az Old Traffordon, a Premier League nyitófordulójának utolsó mérkőzésén - a Vörös Ördögök máris felzárkóznak riválisaikhoz.

 

Az Álmok Színházában a nyáresti, villanyfényes mérkőzés már izgalomban tartja Diogot, de nagyon is tudatában van annak, hogy mind a jó kezdésre, mind pedig a szezon során mutatott kiegyensúlyozott teljesítményre is szükség van.

 

"A szezon első hetei mindig izgalmasak" - fogalmazott 20-as számú játékosunk, aki öt éve már, hogy az FC Portotól Manchesterbe szerződött.

 

"Mindig jól akarsz kezdeni, nyilvánvalóan az az álmod, hogy a szezon utolsó szakaszába érkezve a Premier League-ért és a trófeákért harcolj, így nyilvánvalóan ezt akarjuk a fejünkben tartani."

 

"De tudjuk, hogy ez egy hosszú, marathoni szezon, amin olyan kiegyensúlyozottak akarunk lenni, amennyire csak tudunk. Ez apró dolgokkal kezdődik az edzéseken, az öltözőben, majd a pályán meccseket kell nyernünk. Erről szól az egész, és jól kell kezdenünk."

 

A United frissen érkezik az utolsó két, egymás után lejátszott felkészülési mérkőzésről, melyeket a múlt hétvégén játszottunk - szombaton otthon az RC Lens ellen 3-1-re nyertünk, majd vasárnap az Athletic Bilbaoval 1-1-es döntetlenre végeztünk Dublinban.

 

Diogo, aki az Old Traffordon a Ligue 1-es csapat ellen szerepelt, úgy érzi, hogy a szezon előtti időszak értékes felkészülést nyújtott neki és csapattársainak az éles versenyhelyzetre.

 

"Úgy gondolom, hogy az előszezon jól felkészített minket, jó hangulatban vagyunk ahhoz, hogy jól kezdjük a szezont, és tudjuk, milyen fontos, hogy megnyerjük az első meccset" - tette hozzá a portugál válogatott.

 

"Úgy gondolom, hogy ez lendületet adhat nekünk a következő néhány mérkőzésre, és teljes mértékben a Wolvesra koncentrálunk, hogy jól kezdjük a szezont."

 

"Ugyanúgy, mint minden szezonban, igyekszem minél jobban felkészülni az előszezonban, és keményen dolgozni, akárcsak a csapattársaim, és készen állni a játékra. Ezért vagyok itt, ezért játszom ennél a klubnál, jó volt az előző szezon, de most mindenki szeretne szintet lépni. Minden egyes játékos egy kicsit többet akar, én is."

 

 

Bár kezdetben az Old Traffordon van a hangsúly, Diogo egyik célja az idei szezonban az, hogy javítsunk az idegenbeli formánkon - különösen, hogy az Arsenal és a Tottenham Hotspur is azon ellenfelek közé tartozik, akikkel az első öt Premier League-meccsünkön idegenben találkozunk.

 

"A mérkőzések mindig nehezek lesznek, függetlenül attól, hogy milyen ellenfeleket kapunk - folytatta Diogo. Tudjuk, hogyan működik a PL, de nyilvánvalóan ha jó eredményeket érünk el ezeken a meccseken, az még több energiát ad nekünk, hogy megmutassuk, képesek vagyunk versenyben lenni.”

 

"Azt hiszem, már az első meccsen meg kell mutatnunk, hogy győzni tudunk, és utána gondolkodhatunk a többin."

 

"Úgy gondolom, hogy a klubnál az a mérce, hogy minden meccset meg kell nyerni, és ez lesz számomra a legnagyobb különbség ebben a szezonban, több meccset kell nyernünk, különösen idegenben."

 

"Következetesebbnek kell lennünk, és meg kell őriznünk azt az erődöt, amivé az Old Traffordot tettük, és ezt át kell vinnünk az idegenbeli meccsekre, megpróbálnunk a lehető leginkább kiegyensúlyozottak lenni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!