Bajnokok Ligája sorsolásra várva

Véglegessé vált a csütörtöki Bajnokok Ligája sorsolásának névsora, így már lehet is tippelgetni arra, hogy a Vörös Ördögök kikkel nézhetnek majd farkasszemet a legrangosabb európai kupasorozatban.


A verseny kvalifikációs része szerda este lezárult és immár végleges a 32 csapat névsora, akikből majd kialakul 8 csoport.

 

Az UEFA várva-várt ceremóniájára magyar idő szerint csütörtök délután 18:00-kor kerül sor, addig pedig lássuk, hogy kik és melyik kalapba kerültek.

 

1. kalap

 

Ide került a címvédő Manchester City, az Európa-liga győztes Sevilla valamint a Bayern München, a Barcelona, a Benfica, a Feyenoord, a Napoli és a Paris Saint-Germain.

 

A szabályok kimondják, hogy egyetlen csapat sem kerülhet egy csoportba saját bajnokságában szereplő gárdával így biztos, hogy városi derbire egyelőre nem kerül sor.

 

2. kalap

 

Az UEFA rangsora alapján ide került a Manchester United, az Arsenal, az Atletico Madrid, a Borussia Dortmund, az Inter, a Porto, a RB Leipzig és a Real Madrid.

 

Érdekesség, hogy ebben a kalapban 4 olyan csapat is van, melyek korábban megnyerték már a sorozatot, köztük a Vörös Ördögök és a 14-szeres rekorder Blankók.

 

3. kalap

 

Itt olyan csapatok állnak lesben, mint az AC Milan, a Braga, az FC Copenhagen, a Lazio, a PSV, a Red Star Belgrade, a Salzburg és a Shakhtar Donetsk. Érdekesség, hogy a United csatárának, Rasmus Hojlundnak testvérei, Erik és Oscar egyarán a koppenhágai együttesben játszanak, így akár családi találkozóra is sor kerülhet a csoportmérkőzések során.

 

4. kalap

 

A 4. és egyben az utolsó kalapban kapott helyet a Celtic, a Galatasaray, a Newcastle United, az RC Lens, a Real Sociedad, a Royal Antwerp, az Union Berlin és a Young Boys. 

 

 

A sorozat menetrendje:

 

Csoportkörök:

- Szeptember 19/20

- Október 3/4

- Október 24/25

- November 7/8

- November 28/29

- December 12/13

 

Nyolcaddöntők:

- Február 13/14, 20/21 - Március 5/6, 12/13

 

Negyeddöntők:

- Április 9/10, 16/17

 

Elődöntők:

- Április 30/Május 1, Május 7/8

 

Döntő:

- Június 1


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!