Dalot: Erre a színvonalra kell építenünk

Diogo Dalot örült, hogy tagja lehetett annak a védőegységnek, amely hat mérkőzés óta először tartotta meg a Manchester United hibátlan mérlegét, amikor a Burnley-t szombat este 1-0-ra vertük idegenben.


A portugál válogatott játékos és Victor Lindelof volt az a két tagja Erik ten Hag hátsó ötösének, akik az előző szezonban is a klubnál voltak, tekintve, hogy a kapus Andre Onana nyáron érkezett, és Jonny Evans és Sergio Reguilon is az átigazolási időszak utolsó napján költözött az Old Traffordra.

 

Az újonnan alakult hátvédsor, valamint az előttük tevékenykedő többi Vörös Ördög azonban nagy szívósságról tett tanúbizonyságot, amikor az első félidőben a Burnley-t távol tartották a kaputól, majd Bruno Fernandes elképesztő találatának köszönhetően kitartottak, és átvették a játék irányítását.

 

"Azt hiszem, a mai nap elképesztően fontos volt" - mondta Dalot, amikor közvetlenül a mérkőzés után a MUTV-nek nyilatkozott.

 

"A három ponton kívül, úgy gondolom, hogy a hibátlan mérleg egy kis plusz önbizalmat ad nekünk a következő mérkőzésekhez. Szükségünk volt erre az elmúlt néhány mérkőzés után, amikor sok gólt kaptunk, és ez most megalapozza a következő meccseket."

 

"Azt hiszem, ma egy igazi kompakt csapatként játszottunk, agresszívan védekeztünk, mindenki támogatta egymást."

 

"Kollektívan nagyon jók voltunk. Mindenki beszélt egymással, kommunikáltunk, mindenki agresszív volt a frontvonalban. És azt hiszem, ez önbizalmat ad, amikor a társadra nézel, és ő mindent megtesz érted. Ilyenkor te is mindent meg akarsz tenni érte. Ma ezzel a mentalitással léptünk pályára."

 

"Azt hiszem, ez az a színvonal, amire szükségünk van a szezon hátralévő részében."

 

Dalot elismerte, hogy az Arsenal, a Brighton & Hove Albion és a Bayern München elleni három egymást követő vereség után a csapatban egyfajta ostrommentalitás uralkodott a média intenzív figyelme alatt.

 

 

"A Manchester Unitedért játszunk, és minden mérkőzésen következetesnek kell lennünk" - mondta Diogo.

 

"Ők [a média] minden irányból támadnak, ha nem nyerünk meccseket. És láthattad az elmúlt hetekben egy újabb hadjárat indult ellenünk. De mi keményen küzdöttünk."

 

"Amikor bejutunk Carringtonba, a zaj kint marad, és keményen dolgozunk. És azt hiszem, ma meg lettünk jutalmazva ezzel a három ponttal. De tovább akarunk lépni."

 

Míg Dalot és társai számára természetesen a védekezés és az értékes, kapott gól nélküli mérkőzés volt az elsődleges feladat, ő is élvezhette a jobbszélre való tolódási lehetőségeket, köszönhetően honfitársának, Bruno Fernandesnek, aki a jobb oldali középpályáról tolta be a labdákat.

 

"Azt hiszem, ez az egyik előnye annak, hogy Bruno oldalán játszhatunk a szélen. Labda nélkül is nagyon, nagyon okos, amikor le kell támadni, amikor be kell lépni, amikor segítenie kell a hátvédnek, és amikor segítenie kell a középpályásoknak" - dicsérte Diogo.

 

"A labdával bevonjuk őt, hogy egy négyzetet alakítsunk ki középen. Ez egy kis zavart kelt az ellenfél hátvédje számára, nem tudja, hogy lépnie kell-e, vagy maradjon velem. Szerintem ez egy megfelelő játékmód volt, és úgy gondolom, hogy ez a gól lett a jutalma."

 

"A mozgás, amit csinált, és a passz Jonny-tól, azt hiszem, nagyszerű volt ezt látni, és elégedett vagyok a teljesítményével."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!