Játékosok terhelése: Fernandes játszotta a legtöbb percet

A Manchester United középpályása, Bruno Fernandes tavaly több percet futballozott, mint bármely más elitjátékos - derül ki az új adatokból.


A játékosok világszervezete, a Fifpro szerint a 29 éves portugál válogatott játékos 6 666 percet töltött a pályán 2022. szeptember 15. és 2023. szeptember 15. között.

 

A szervezet 1800 játékos adatait elemezte, hogy bemutassa, milyen fizikai és mentális igénybevételnek vannak kitéve a topjátékosok.

 

A szervezet a játékosok védelme érdekében a futballnaptár megváltoztatásáért kampányol.

 

A Player Workload Monitoring eszköz legfrissebb eredményei azt mutatják, hogy Fernandes 72 mérkőzésen játszott a klub és hazája válogatottjának színeiben a vizsgált időszakban.

 

Négy Manchester City-játékos szerepel a top 10-ben a fellépések számát tekintve abban a szezonban, amelyben a Manchester City a Premier League, a Bajnokok Ligája és az FA-kupa megnyerésével triplázott.

 

A kvartett a spanyol középpályás Rodrit (68 mérkőzés), a portugál középpályás Bernardo Silvat (67), a svájci védő Manuel Akanjit (66) és az argentin csatár Julian Alvarezt (66) jelenti - aki hazájával a 2022-es katari világbajnokság döntőjébe is bejutott.

 

 

Fernandes Unitedes-csapattársa, az angol válogatott támadó, Marcus Rashford is ott van a top 10-ben 66 fellépéssel.

 

A Football Benchmark adatszolgáltató céggel közösen összeállított nyomkövető eszköz a világ 1800 elit futballistájának - 1500 férfinak és 300 nőnek - a terhelését figyeli.

 

A Real Madrid és a spanyol válogatott kapusa, a 24 éves Misa több percet játszott, mint bármely más női játékos - 4 722-et - a megadott idő alatt. Az Arsenal és a svédek csatára, a 27 éves Stina Blackstenius játszotta a legtöbb mérkőzést zsinórban (35).

 

A férfiaknál a Real Madrid és a brazil válogatott támadója, Rodrygo szerepelt a legtöbb találkozón kihagyás nélkül (54).

 

A legfrissebb adatok a Fifpro nyári jelentését követik, amely arra figyelmeztetett, hogy meg kell védeni a játékosokat a "veszélyesen zsúfolt mérkőzésnaptártól".

 

A Premier League menedzserei pedig arra figyelmeztettek, hogy a könyörtelen naptár milyen hatással van a játékosaikra, mivel a topligás csapatoknak már hat héttel az új szezon kezdete után is hosszú sérültlistájuk van.

 

"A játékosok nem bírják tovább ezt a túlterhelést" - mondta Fernandes klubmenedzsere, Erik ten Hag.

 


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!