Manchester United N - Arsenal N 2-2

A Manchester United női csapata kemény küzdelmet vívott az idény első hazai mérkőzésén az Arsenal ellen, ahol 2-2-es döntetlent ért el Leigh Sports Village-ben,


A vendégek a 14. percben Stina Blackstenius révén megszerezték a vezetést, de nem kellett sokáig várni arra, hogy a United Leah Galton révén egyenlítsen.

 

A telt házas közönség végig a Vörös Ördögöket buzdította és az idő leteltével a csereként beálló Melvine Malardnak, a Női Szuperligában debütáló játékosnak köszönhetően meg is szerezte a vezetést a Unitednek .

 

A csatár befejezése egy ideig úgy tűnt három pontot jelenthet a hazaiaknak, azonban Cloe Lacasse csodatalálatával az Arsenal a vége előtt kiegyenlített.

 

Az első percekben az Arsenal és a Vörös Ördögök alakítottak ki helyzeteket, azonban gól nem született azokból.

 

Blackstenius egyenesen Mary Earps kezébe lőtte a labdát, másik oldalon Lucia Garcia sem tudta megelőzni Sabrina D'Angeló kapust.

 

A 14. percben a vendégek voltak azok, akik megnyitották a Leigh Sports Village góljainak csapját, miután egy bal oldali indítás végén Blackstenius a hálóba lőtte a labdát.

 

A korai gól ellenére a United nem esett pánikba és nem sokkal a 30. perc előtt egyenlítettek.

 

D'Angelo, aki Manuela Zinsberger helyett került be az Arsenal csapatába, egy hosszú labdát akart lefülelni Gabby George elől, de Galton nyomása elég volt ahhoz, hogy hibára kényszerítse őt, és a 11-es mezszámú játékos az üres kapuba tudta lőni a labdát.

 

A gól plusz lökést adott a Unitednek, de Katie Zelem szabadrúgása azonban nem talált meg senkit a kapu előtt.

 

Öt perccel a félidő vége előtt Skinner csapata kiváló csapatjátékkal irányította a játékot, viszont így sem bírt egymással a két csapat.

 

A nyáron szerződtetett George jól dolgozott a bal oldalon Galtonnal, számos keresztlabdát készítettek elő, de Geyse és Garcia nem tudta azokat a hálóba juttatni.

 

A United védelmének hibája lehetőséget adott az Ágyúsoknak, hogy a hosszabbításban megszerezzék a vezetést, de Millie Turner tisztázta a próbálkozást.
A labda csak Alessia Russóig jutott, de a terület széléről leadott kísérlete Earps kapuja fölé szállt.

 

A Vörös Ördögök magabiztosan jöttek ki az öltözőből a második játékrészre és nem is sokon múlott, hogy megszerezzék a vezetést, de Geyse gyenge próbálkozása  kapu fölé szállt.

 

Miután az Arsenal hármas cserét hajtott végre, úgy tűnt, hogy a vendégek átveszik az irányítást, de senki sem tudta igazán megzavarni Earpset, egészen addig, amíg a 65. percben Steph Catley keresztlabdája el nem szállt mindenki mellett a tizenhatoson belül.

 

Három perccel később az Ágyúsok ismét közel jártak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, amikor Russo talált helyet a kapu előtt, de Earps kiválóan hárította lábbal a próbálkozást.

 

Rachel Williams Geyse-t, Hinata Miyazawa és Melvine Malard, Ella Toone-t és Garciát váltották a mezőnyben.

 

Alig telt el egy perc és Russo ismét gólt akart szerezni régi csapata ellen, ezúttal a kapufát találta el.

 

Az Arsenal számos lehetősége ellenére a United "soha nem adjuk fel" hozzáállása ismét megmutatkozott és a cserejátékosaik együttesen szerezték meg a vezetést.

 

Amanda Ilestedt és D'Angelo között volt egy kis kavarodás, amikor nem sikerült tisztázniuk, Malard pedig átpréselte magát a védők között és gólt lőtt, így a United 2-1-es előnyhöz jutott.

 

Az Arsenal továbbra sem adta fel és a szurkolóik azt hitték, hogy kiegyenlítették a meccset, amikor Frida Maanum talált a hálóba. A United szurkolók nagy megkönnyebbülésére azonban felmutatták a lest jelző zászlót.

 

Úgy tűnt, hogy a Vörös Ördögök mindhárom pontot megszerezhetik, de a hosszabbításban az Ágyúsok részéről csereként beálló Lacasse a felső sarokba vágta a labdát nem adva lehetőséget Earps kapusnak a hárításra.

 

A mérkőzés végül döntetlennel ért véget, a United és az Arsenal megosztozott a pontokon.

 

A Vörös Ördögök női szakasza ezzel a döntetlennel az első helyre került, azonban a többi csapat mérkőzési még hátra vannak. Legközelebb a bajnokságban a Leicester City női csapatát várják ismét a Leight Sports Village-ben október 15-én 13:00-kor, előtte azonban fontos mérkőzés vár rájuk a PSG ellen szintén otthon a Női Bajnokok Ligájában 10-én 21:00-kor.

 

Összefoglaló:

United: Earps, George, Le Tissier, Blundell, Toone (Miyazawa 76), Zelem, Galton, Ladd, Garcia (Malard 76), Turner, Geyse (Williams 71)

Nem használt cserék: Tullis-George, Riviere, Evans, Naalsund, Parris, Rabjohn

Gólok: Galton 27, Malard 81, ill.: Blackstenius 14, Lacasse 90+3

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!