Ten Hag ígérete Mainoo-nak

A Manchester United középpályása, Kobbie Mainoo a jövő héten szezonbeli első mérkőzésén léphet majd pályára.


A helyi fiatal fantasztikus felkészülési szezont futott, mielőtt nem sokkal a kezdő sípszót követően egy balszerencsés és egyben súlyos sérülést szenvedett volna a Real Madrid elleni barátságos mérkőzésen.

 

Erik ten Hagot egyértelműen lenyűgözte a 18 éves játékos érettsége és elismerte, fontolóra veszi, hogy újra számításba vegye csapata kijelölésekor. A szombat esti, Sheffield United elleni idegenbeli bajnoki azonban még túl korai lenne a klub Akadémiájának üdvöskéje számára a visszatéréshez, inkább a keddi, FC Copenhagen elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés kínálkozhat erre jó lehetőségként.

 

"Már közel jár" - mondta a menedzser a Bramall Lane-en rendezendő bajnokit megelőző sajtótájékoztatón.

 

"Velünk együtt készül. Most még nem tudom számításba venni, de szerintem jövő héten kapni tud majd némi játékpercet. Azt követően pedig elkezdheti felvenni a ritmust. Nagyon jól halad a visszatérését illetően és készen áll arra, hogy újra a csapatban legyen a következő meccsekre."

 

 

Mainoo felnőtt manchesteri karriere során eddig három mérkőzésen jutott szóha.

 

A saját nevelésű tinédzser a sorozat megnyerésével zárult előző Ligakupa kiírásban, a Charlton Athletic ellen debütálhatott, majd pályára lépett a Reading ellen az FA-kupában és a Leicester City ellen a Premier League-ben is.

 

A United mindhárom mérkőzést győztesen hozta le, a középpályás pedig mindegyik alkalommal pozitív benyomást tett.

 

Bár a Vörös Ördögök középpályáján nagy a tülekedés, Casemiro a Galatasaray ellen kapott piros lapja miatt a Copenhagen ellen eltiltás miatt nem lesz hadra fogható. Ez pedig megnyithatja az ajtót Mainoo számára a keddi mérkőzés bizonyos szakaszában a pályára lépéshez, amelyet aztán a hétvégén egy manchesteri városi derbi követ majd.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sheffield United - Manchester United

Premier League, 9. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!