Ten Hag reakciója a Sheffield legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elmondása szerint szeretett volna tisztelettel adózni a "csodálatos" Sir Bobby Charlton emléke előtt a szombati, Sheffield United elleni győzelmükkel.


Emlékezés Sir Bobby-ra

"Le kellett rónunk előtte a tiszteletünket. Egy hatalmas viszlátot kellett intenünk és emlékeznünk kell Bobby Charltonra. Amit ő tett, az csodálatos. A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy ő nem csak a pályán nyújtott kimagaslót, de azon kívül is. Szóva ez előtt adózni szerettünk volna és a nagy személyisége előtt tisztelegni. Egy győzelemmel tudtuk ezt megtenni, de az különösen fontos volt, hogy közben emlékezzünk Bobby Charltonra. Azt gondolom, hogy ezt megfelelő módon tudtuk elérni."

 

Hatással voltak a csapatra a hírek?

"Hallottam, hogy néhány játékos inspirációt merített belőle. Győzni akartak az emlékére. Ez egyértelműen extra motivációt jelentett."

 

Az ő hatásának elismerése

"Nagyon szomorúak vagyunk, gondolatban pedig együttérzünk a családjával. Különösen Lady Normaval, a gyerekeivel és az unokáival. A távozásával egy legenda, egy nagyság ment el közülünk. Az ő általa elértek hihetetlenül nagyok és lenyűgözőek voltak. Világszintűek. Ha megnézzük az adatokat, hogy mit ért el, azt látjuk, hogy elképesztőek. A címei, trófeái és a teljesítményei is. Nekem sajnos nem adatott meg, hogy találkozhassak vele, de hallottam, hogy a rengeteg trófeája és lejátszott mérkőzése ellenére mennyire szerény és nagyszerű személyiség volt. Futballistaként mindannyiunk számára példaképként szolgált, de közösségileg is világszinten."

 

Egy mérkőzés, két különböző félidő

"Az első félidő nem a miénk volt. Hozzájárultunk a saját játékukhoz. Túl direktek voltunk. Ahelyett, hogy megtartottuk volna a labdát és körbepasszoltuk volna őket, amellyel megdolgoztattuk volna az ellenfelünket. Ehelyett elvesztettük a mérkőzés irányítását. Nem szabadott gólt szerezniük, különösen bizonyos pillanatokban, ez pedig önbizalmat adott nekünk és többet tudtuk ezután birtokolni a labdát, az ellenfelet pedig futásra kényszeríteni. A szünetben eszközöltünk néhány korrekciót és szerintem azt követően már sokkal inkább olyan csapatot láttam, mint amilyet szerettem volna."

 

 

Maguire dicsérete

"Azt kell, hogy mondjam, Harry [Maguire] - és Jonny [Evans] is - de Harry különösen úgy játszott, ahogyan azt vártuk tőle. Nagyon proaktív volt. A labda nélkül is dominálta az ellenfelet. És közbelépett, amikor szükséges volt. Olvasta a játékot. De a labda birtokában is nagyon proaktív volt, játékba avatkozott, jól passzolt. Előrefelé. Jó váltásokat kezdeményezett. Elégedett vagyok a teljesítményével."

 

Nincs aggodalom Hojlund kapcsán

"Nem aggódok [amiatt, hogy Rasmus Hojlund még nem tudott eredményes lenni a Premier League-ben]. Gólt szerzett a dán válogatottban, betalált a színeinkben a Bajnokok Ligájában, szóval sikerülni fog neki a Premier League-ben is. Ezt illetően nincsenek kétségeim. Ma két-háromszor is nagyon jó pozícióban volt. El fog jönni az ő pillanata is és befejezi a helyzeteit."

 

A játékosok terheltségének kezelése

"Látható, hogy ő [Hojlund] elég gyakran játszik. De az emögött az elgondolásunk, hogy menedzseljük a játékperceit. De emellett van egy belső versenyhelyzet is azt illetően, hogy mások is játéklehetőséghez jussanak. De nekünk egyértelműen menedzselnünk kell a játékperceit. Rengeteg mérkőzés vár ránk a folytatásban. Most októberben járunk, de a szezon végéig hatalmas mennyiségű megmérettetésünk lesz még. Mindenkire szükségünk van a fedélzeten és hogy ők mindannyian élesek legyenek és azok is maradjanak. Ha megnézem a következő hetek programját, akkor mérkőzésről-mérkőzésre kevergetnünk kell a kártyáinkat, különben nem tudjuk fenntartani az energiaszintünket és a csapat fókuszát. Emellett szeretnénk, ha a cserék is új lendületet tudnának kölcsönözni a csapatnak, taktikai szempontból is, hogy ha kell, akkor megváltoztassák a mérkőzés képét."

 

A figyelem már keddre összpontosul

"Építenünk kell erre a mai meccsre, de előrébb is kell lépnünk. Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel és azzal, ahogy a második félidőben javultunk, de az elsővel nem. Mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk. Nem szabad túlzottan előre tekintenünk. Most a Copenhagen meccsre koncentrálnuk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!