Ten Hag reakciója a Copenhagen legyőzésére

Erik ten Hag megosztotta véleményét a Manchester United drámai körülmények között, 1-0-ra megnyert FC Copenhagen elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzése kapcsán.


Szükségünk volt erre

"Nagyon elégedett vagyok, ez egy egérút volt számunkra, mert nagyon szükségünk volt a győzelemre. Nagyon keményen dolgoztunk a győzelem megszerzéséért. Egy pocsék első félidőt követően visszajöttünk a meccsbe, gólt szereztünk, majd egy könnyű síppal befújt büntetőt ítéltek ellenünk. Nagyon fontos volt ez, mert ma győznünk kellett. Szerintem voltak helyzeteink, de nem éltünk velük. Az viszont jó, hogy egy védő előrejött és egy lenyűgöző gólt szerzett Christian Eriksen nagyszerű gólpasszából. Azt gondolom, hogy több gólt is szerezhettünk volna, ahogyan kaphattunk volna is. Szóval az 1-0 kapcsán boldog vagyok. Gólt lőttünk és egyet se kaptunk."

 

Kései dráma

"Ezek a helyzetek mindig nagyon nehezek. Ez a Manchester United DNS-éhez tartozik. Ez egy őrült mérkőzés volt, ahol a végén nagy izgalmak voltak. Én nem voltam hatással arra a büntetőre és bizonyos pillanatokban az ilyentől rosszul érzi magát az ember, de mi nagyon keményen dolgoztunk a győzelemért, amely elérése az utolsó pillanatban megkérdőjeleződött, mert büntetőt fújtak be ellenünk. Aztán jött Andre, aki így megmutathatta, hogy milyen képességekkel rendelkezik. Szerintem egy nagyszerű védés volt tőle."

 

Eriksen hatása

"Christian mindig pozitív, és mint látható volt, beállásával magával hozta a futballt is. Az első félidőben nem volt játékunk - nehéz volt. A Copenhagen jól szervezett volt, ezért kontrából kellett őket feltörni és meg kellett találni ehhez a megfelelő pillanatot, az ütemet, amelyben Christian nagyon jó. Ő higgadt és képes a megfelelő passzokat kiosztani. Rendelkezik a szükséges intelligenciával, a labda birtokában hozott döntései pedig leggyakrabban jók. Nem csak a gól kapcsán mondom ezt, hanem a passzolásai is remekek voltak."

 

Személyi változások

"Folyamatosan változtatnunk kell a védelmünk összetételén. Ha visszatekintünk az előző évre, akkor egy nagyon jó védőnégyesünk volt, amelyben Raphael Varane, Lisandro Martinez és Casemiro alkották folyamatosan a tengelyt. Minden egyes alkalommal kontrolláltuk a mérkőzéseket a labdatartásunkkal. És ott volt még Eriksen is, akinél ha sokat van a labda, akkor képes a különbséget jelenteni. De ebben a szezonban minden egyes alkalommal hangolnunk kell a játékunkon a védelemben, a berögzült rutinok elvesznek, a középpálya kinyílik és nehezünkre esik megtalálni a megfelelő egyensúlyt. Idén számos olyan mérkőzésünk volt, hogy Christiannal, Bruno Fernandessel és Casemiroval a középpályán nem tudtuk megfelelő mennyiségben birtokolni a labdát és elvesztettük ott az irányítást. Szóval minden az egyensúlyról szól és biztos vagyok benne, hogy ezek a rutinok vissza fognak térni, különösen a hátsó alakzatunk szempontjából. Amikor pedig ezek automatizmusokká válnak, akkor az alapot is fog szolgáltatni a játékunkhoz."

 

 

Onana a hős

"Én tudom, hogy ő mennyire jó és milyen képességekkel rendelkezik. A Unitednél ezeket minden egyes mérkőzésen meg kell mutatnod és a megfelelő fókusszal, illetve fejben való felkészüléssel kell pályára lépned. Ha ezt sikerül neki megtennie, akkor jönni fog tőle a teljesítmény is. Szerintem ez nagyon fontos számára. Természetesen kapott kritikákat, de most pontokat mentett a társai számára, emellett pedig a szünet után egy parádés védést is bemutatott. Látható, hogy ez a csapat fejlődik. Számos csalódást kellett átélnünk csapatként, de az öltözőben kezeljük ezeket és lassan elindulunk előre."

 

Felülkerekedni a kritikán

"Egyértelműen. Ez normális. Ha a Manchester Unitednél játszol, akkor győznöd kell. Ha a csapat nem győz, akkor mindenkit kritizálnak, bizonyos játékosok pedig több kritikát kapnak ilyenkor, mint mások. Ez különösen igaz Harry-re és Andre-ra. Ezeket többé-kevésbé a csúcsra járatták velük szemben, de a mostani meccs önbizalmat adhat mindkettejüknek és segíteni fogja a csapatot abban, hogy megtegyük a következő lépést."

 

Továbbjutási esélyek

"Mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk. Ma láthattuk, hogy nincsenek könnyű mérkőzések. A Copenhagen nagyon jól és szervezetten játszott. A következő meccset is ellenük játszuk majd a sorozatban, így ha nem hozzuk a megfelelő szintet, akkor nem fogunk messzire jutni ellenük. Ha tovább akarunk jutni, akkor pontokat kell gyűjtenünk. Még legalább két győzelemre van szükségünk, erre pedig a következő mérkőzésen újabb lehetőségünk kínálkozik."

 

Következik a derbi napja

"Ez hitet ad, de a következő meccs nagyon gyorsan itt lesz. Ahogy szokták mondani, trükkös lesz, mert egy nagyon jó csapat ellen játszunk majd, de mi tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. Mint mindig, ez egy különleges mérkőzés a városban. Biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni, a játékosok pedig már most nagyon izgatottak. Különösen egy olyan héten, amikor Sir Bobby elhunyta miatt extra motivációnk lesz arra, hogy otthon tartsuk a három pontot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!