Manchester United 0-3 Manchester City

Ez a manchesteri derbi sem a Unitedről szólt, a City könnyedén vitte el a három pontot az Old Traffordról.


Sir Bobby Charltonra emlékeztek a mérkőzést megelőzően a stadionban, melyben igen érdekes kezdőcsapattal állt ki a United a városi derbire.

 

Meglepőnek volt mondható, hogy a hazaiak kezdték veszélyesebben a találkozót, de a támadások nem hoztak eredményt. 

 

Néhány perc után azonban már a City akarata érvényesült és a 8. percben meg is szerezhette volna a vezetést Guardiola csapata, egy fejes után nagyot védett Onana, a kipattanót Haaland akarta kapuba kotorni, de a United kapusa földöntúli módon leszedte a csatár lábáról a játékszert, ami után a védelem tisztázott.

 

Leginkább a hazai térfélen járt a labda, a Vörös Ördögök kontrákból próbáltak veszélyeztetni. 

 

Grealish akarta meglepni egy tekeréssel Onanát, ám a kapus remekül tolta oldalra a labdát.

 

Ez hihetetlen. A 24. percben kihívták a játékvezetőt a VAR-hoz, mert egy szabadrúgásnál Hojlund visszarántotta Rodrit percekkel azelőtt. Tierney a videózást követően megítélte a büntetőt, amit Haaland végzett el és biztosan lőtte a bal alsóba. 1-0 a City-nek.

 

Semmi veszélyt nem jelentett a United az ellenfél kapujára, hátrányban sem volt képes úgy felpörögni, hogy a City fölé kerekedjen.

 

A 38. percben Alvarez szabadrúgását kellett szögletre tolnia Onanának. Érdekesség, hogy ekkor az egész Unitedből a kapus passzolta a legtöbbet, ez is sokat elmondott a hazai teljesítményről.

 

A 46. percben végre történt valami a vendégek kapujánál. McTominay lőtt 16 méterről, Ederson nagyot védett. 

 

A félidő utolsó pillanatában egy baloldali beadást követően Haaland fejelt 6 méterről, de Onana elképesztően nagyot hárított.

 

Fordulás után egy szöglet után Fernandes lőtt 24 méterről, Ederson azonban biztosan védett.

 

Öt perc sem telt el a játékrészből, amikor megduplázta előnyét a City. Három passzal a manchesteri tizenhatosnál járt a vendégcsapat, a bal oldalon simán kipasszolták a védelmet, mert Dalot sehol sem volt, a beadást pedig Haaland biztosan fejelte a kapuba, 0-2!

 

Az 56. percben Grealish próbálkozott a tizenhatoson kívülről, kemény lövését Onana védte remekül, oldalra öklözve.

 

A 70. percben szépíthetett volna a United, Rashford került nagy helyzetbe, de sajnos ellőtte a labdát a kapu előtt.

 

A következő percben Haaland lőhette volna meg a harmadik gólját, Onana azonban kiválóan lépett ki a kapujából és védett, maradt a 0-2.

 

Ha még valaki bízott volna bármilyen csodában is, a 80. percben már neki is el kellett könyvelnie, ebből nem lesz ma győzelem. Egy átlövést ütött oldalra Onana, a labdára Haaland csapott le, aki lövés helyett inkább kapu elé gurított Fodenhez, aki közelről a kapuba kotorta a labdát, 0-3.

 

Ez megint egy hatalmas nagy nulla volt. Lehet bírózni a tizenegyes miatt, de igazából teljesen felesleges, mert a City úgy felmosta a padlót a hazaiakkal, ahogy sajnos az utóbbi években már többször is megtette. Esélye sem volt Fernandeséknek ezen a rangadón sem.

 

Premier League, 10. forduló
Manchester United 0-3 Manchester City
Old Trafford

 

Vezette: Paul Tierney

 

United: Onana - Dalot, Maguire, Evans, Lindelöf(Reguilon 73.) - Amrabat(Mount 46.), McTominay - Fernandes, Eriksen(Antony 86.), Rashford(Martial 86.) - Hojlund(Garnacho 73.)
Nem használt cserék: Bayindir, Varane, Hannibal

 

City: Ederson - Walker, Dias, Gvardiol - Stones, Rodri - Foden, Alvarez(Kovacic 87.), Silva, Grealish(Doku 87.) - Haaland
Nem használt cserék: Ortega, Phillips, Nunes, Lewis, Gomez, Bobb, Ake

 

Gólszerző: Haaland 26' (11-es), 50', Foden 80'

 

Sárga lap: Onana, Amrabat, Antony, Fernandes illetve Foden

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!