Manchester United 0-3 Newcastle United

Újabb 0-3 után a Manchester United nem folytatja tovább útját az angol ligakupában, hazai pályán szenvedett vereséget a csapat.


Rengeteg változás történt mindkét csapatban az előző mérkőzéseikhez képest, a Unitednél (a hazaiakat fogjuk így hívni) nem került a kezdőbe sem Fernandes, sem Rashford.

 

Alig indult el a találkozó, máris egy sérülés miatt állt a játék két percig. Targett kapott a combjához, ápolás után pedig le is kellett cserélni őt, hamar cserélnie kellett Eddie Howe-nak.

 

Az első tíz perc hazai mezőnyfölényt hozott, a Szarkák nem sűrűn jártak a manchesteri tizenhatos előterében. Az első valamire való lehetőség a 13. percben érkezett, Garnacho beadását Antony szelídítette meg és tálalt Casemiro elé, a brazil lövését fogta Dubravka.

 

A félidő feléhez közeledve egyre inkább összeszedte magát a Newcastle, más nem játszott olyan fölényben a United, mint előtte. Szabadrúgásokig eljutottak Gordonék, de ezekből sem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani.

 

A 28. percben Garnacho adta el a labdát az ellenfél tizenhatosánál, a Szarkák villámgyors kontrával értek át a másik kapu elé, Almiron kapott labdát, aki nem hibázott és a kapuba lőtt, 0-1.

 

Nem telt el három perc sem, Garnacho lapos centerezésére érkezett Mount, aki becsúszva próbálta kapu felé irányítani a labdát, ám eltévesztette a célt.

 

A 35. percben Antony átadása után Hannibal tálalt Reguilon elé, a bekk lövése azonban csúnyán kapu fölé szállt.

 

Egy perc múlva megduplázta előnyét a Newcastle. Gyorsan elvégzett szabadrúgással indultak meg a Szarkák, Dalot védekezése hagyott kívánnivalót maga után, ám Maguire-nek sikerült tisztáznia a kapu előterében, azonban a labda a tizenhatos vonalánál álló Hallhoz került, aki egyből lőtt, a labda pedig a kapu bal sarkában kötött ki, 0-2.

 

A félidő utolsó harmadában már egyértelműen a vendégek kerültek fölénybe, nagyon magabiztosan passzolgattak Longstaffék.

 

A ráadás első percében Dalot lőtt laposan kapura, centiket tévedett a védő.

 

Mount unta meg a kapu előtti pepecselést, 26 méterről irgalmatlan erővel lőtt kapura, Dubravka oldalra ütötte a labdát. 

 

Összességében megérdemelten vezetett Howe csapata, mert a kapu előtt sokkal többet tett, mint a Vörös Ördögök.

 

A 48. percben egy remek támadást vezetett a United a jobb szélen, Antony játszott Hannibalhoz, majd a csereként beállt Wan-Bissaka passzolt Martialhoz, a francia csatár lövését azonban blokkolta a védelem.

 

Az látszott, hogy harcolt a csapat a szépítésért, de nagyon sok hibával játszottak Martialék. Amrabat és Antony is próbálkozott, de egyikük sem találta el a kaput.

 

Mit lehet erre mondani? Próbálkozott a csapat és megkapta a harmadik gólt is. Amrabatot szerelték, Willock rohanhatott kapu felé és csodásan kilőtte a bal alsó sarkot, 0-3.

 

A 74. percben Antony ugratta ki Fernandest, aki azonban nagy helyzetben kapu mellé lőtt.

 

Pillanatokkal később Almiron átadása után Wilson lőhetett, Lindelöf azonban nagyszerűen ért oda és blokkolni tudta a kísérletet. A szöglet után Longstaffhoz került a játékszer, a csapatkapitány 24 méterről kapura lőtt, a labda centikkel suhant el a hosszú kapufa mellett; közel volt a negyedik...

 

Krafth is közel állt a gólhoz, 5 méterről fejelhetett, de Onana könnyedén fogta a labdát.

 

Három gólos hátrányban már képtelen volt felpörögni a csapat és Dubravkának semmi feladatot nem adtak Rashfordék. Ezzel el is dőlt, hogy nem hogy fordítás, de még szépítés sem lesz ebből. Ezzel az eredménnyel kiesett a Ligakupából a United és tovább folytatja mélyrepülését.

 

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő
Manchester United 0-3 Newcastle United
Old Trafford

 

Vezette: Robert Jones

 

United: Onana - Dalot(Wan-Bissaka 46.), Lindelöf, Maguire, Reguilon - Casemiro(Amrabat 46.), Hannibal(Fernandes 65.) - Antony, Mount, Garnacho(Rashford 65.) - Martial(Hojlund 64.)
Nem használt cserék: Bayindir, Evans, McTominay, Eriksen

 

Newcastle: Dubravka - Livramento, Krafth, Dummett, Targett(Almiron 5.) - Willock(Guimaraes 64.), Longstaff, Hall(Burn 75.) - Ritchie(Trippier 75.), Joelinton, Gordon(Wilson 64.)
Nem használt cserék: Karius, Lascelles, Diallo, Parkinson

 

Gólszerző: Almiron 29', Hall 36', Willock 61'

 

Sárga lap: Hannibal, Casemiro, Reguilon, Amrabat illetve Willock, Joelinton
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!