Fulham 0-1 Manchester United

Sokáig nem úgy állt a mai bajnoki, hogy három ponttal távozhat a United a Fulham otthonából, de végül egy szerencsés lövésnek köszönhetően a Vörös Ördögök megnyerték a mérkőzést.


Az angol élvonal 11. fordulójának nyitómeccsén a Craven Cottage-re látogattak a Vörös Ördögök, akik soraiban nem szerepelt Marcus Rashford, miután az előző napi edzésen megsérült. Bekerült a kezdőbe többek között Eriksen, Wan-Bissaka és Garnacho is, míg a másik oldalon a korábbi manchesteri, Andreas Pereira is pályára lépett.

 

Nem indult jól a találkozó, a 39. másodpercben Maguire rogyott térdre egy összefejelés után, nem úgy tűnt, hogy folytatni tudja, de ápolást követően újra a gyepen volt az angol védő.

 

Az eredmény sokkal jobban alakult az első 10 perc során, hiszen egy szabadrúgás után Garnacho kapta a labdát a hosszún, a szélső egyből középre passzolt, McTominay érkezett és a kapuba passzolt, 1-0 a Unitednek! Legalábbis ezt gondolhattuk, de a VAR szerint les előzte meg a gólt, kihívták a játékvezetőt, aki befújta a lest. Röpke négy percnyi közjáték után folytatódhatott a találkozó.

 

A 16. percben Willian mehetett kapu irányába, Maguire mellől kapura lőtt, de blokkolták, majd Wilson lőhetett, Onana hatalmasat védett, de végül lest ítéltek, így egyelőre bő 15 perc alatt két olyan támadást láthattunk, melyek lessel zárultak, a többi időszak sajnos nagyon vontatottan telt.

 

Remek kontrát vezettek a hazaiak, Palhinha indította a bal szélen felfutó Williant, aki végül kapura próbált lőni, Wan-Bissaka beletette a lábát a lövésbe, így szöglet lett a támadás vége.

 

A 28. percben nagyszerű ívelés szállt a manchesteri kapu elé, Wilson már lendítette a lábát, de Dalot hatalmasat mentett az utolsó pillanatban. Egyelőre a hazaiak veszélyesebbek voltak a kapura, mint a United.

 

Végre valamit láthattunk a hazai kapu előtt is, Garnacho átadása után Hojlund szorult ki szélre, a tizenhatos elé gurított Fernandesnek, aki erő helyett inkább ésszel akarta megoldani a helyzetet, így kapura tekert, de nagyon gyenge kivitelezés lett belőle, Leno könnyedén fogta a játékszert.

 

Nagyon alacsony színvonal jellemezte a találkozót, rengeteg hibával játszott mindkét gárda-

 

A rendes játékidő utolsó percében Willian jutott el lövésig, de elvétette a kaput, így maradt a 0-0.

 

Fordulás után Garnacho kezdte meg a lövések sorát, legalábbis nagyon remélni mertük, hogy jóval aktívabb lesz a csapat, mint az első játékrész során.

 

Sokkal feljebb tolta csapatát ten Hag, kis túlzással több időt töltött ellenfele térfelén ebben a 10 percben a csapat, mint az első 45 percben összesen. Ezzel annyi volt a gond, hogy a Fulham kontrákból tudott veszélyeztetni, főleg Willian révén kísérleteztek a hazaiak.

 

A 61. percben Wilson lövésénél kellett nagyot védenie Onanának, a kipattanót Pereira akarta kapuba fejelni, de Maguire mentett előle. Még ugyanabban a percben Palhinha került óriási ziccerbe, de Onana ezúttal is védeni tudott.

 

Ezekben a percekben egyértelműen az történt a pályán, amit a hazaiak szerettek volna, folyamatosan mentek előre és lőhették a szögleteket, ám azok nem hoztak nkeik gólt.

 

Eriksen ívelését Pellistri szelídítette meg, befelé tört, majd a rövid alsót célozta meg, Leno hárítani tudott.

 

Az azért elég kellemetlen a Unitedre nézve, hogy a lövési kísérletek száma 70 perc alatt 15-7 volt a hazaiak javára.

 

A 83. percben szabadrúgást végezhetett el Fernandes a kaputól majdnem 30 méterre, lövését Leno ütötte ki a bal alsó előtt. Egy perccel később Dalot beadása szállt Martial mögé, a francia csatár még visszanyúlt a labdáért, de nem tudta kapu felé irányítani.

 

Kiváló helyről jöhetett szabadrúgással a Fulham, szerencsére Wilson csúnyán kapu fölé tüzelt. 
 

Hatalmas kavarodás volt a hazai tizenhatoson belül, csúsztak-másztak a játékosok, többen is eltalálták Pellistrit, Martialtól elpattant a labda, Fernandeshez került végül, aki egy csel után laposan lőtt, a kapus beleért a lövésbe, de nem tudott védeni, a labda a hálóban kötött ki, 1-0 a Unitednek!

 

A második félidő izgalmasabb volt, mint az első és végül egy szerencsés találattal három ponttal gazdagodott a United. Megérdemelte? Biztos sokan azt mondják majd, hogy nem, de a három pont a zsebben és ez a fontos jelenleg.

 

 

Premier League, 11. forduló
Fulham 0-1 Manchester United
Craven Cottage

 

Vezette: John Brooks

 

Fulham: Leno - Castagne, Bassey, Ream, Robinson - Wilson, Palhinha - Iwobi(Jimenez 89.), Pereira(De Cordova-Reid 81.), Willian(Lukic 76.) - Muniz(Vinicius 75.)
Nem használt cserék: Rodak, Reed, Cairney, Ballo-Toure, De Fougerolles

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Maguire, Evans, Dalot - Eriksen(Mount 79.), McTominay - Antony(Pellistri 63.), Fernandes, Garnacho(Varane 93.) - Hojlund(Martial 79.)
Nem használt cserék: Bayindir, Amrabat, Reguilon, Mainoo, Hannibal

 

Gólszerző: Fernandes 91'

 

Sárga lap: Robinson, Palhinha, Iwobi, Wilson illetve Garnacho, Dalot

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!