Manchester United 1-0 Luton Town

Lindelöf találatával ha nehezen is, de legyőzte a Lutont a United!


Manchesteri fölénnyel kezdődött a mai bajnoki, de ez a fölény csupán meddő fölény volt, komoly lehetőségek nem párosultak hozzá.

 

A 10. percben Maguire lőtte fel a labdát, Rashford jobbról beadta, Hojlund 4 méterről lőhetett, de Kaminski elképesztően nagyot hárított. Nem sokkal később Dalot beadását McTominay bólintotta kapu felé, de sajnos kihagyta a lehetőséget.

 

Öt percenként sikerül lövőhelyzetet kialakítania a Unitednek, ezúttal Garnacho indult befelé, 15 méterről lőtt a szélső, de kapu fölé bombázott.

 

A 22. percben védett először Onana, még ha igen könnyű dolga is volt a kapusnak Ogbene kísérleténél. Brutális labdabirtoklási fölény, de felállt védelem elleni, lendületet mellőző támadásépítés jellemezte a csapatot.

 

A 28. percben Maguire tört előre a bal oldalon, beadásába egy védő beleért, a felpattanó labdát Hojlund szerezte meg és jól fedezte, kapu felé fordult vele, de blokkolták a dán lövését.

 

Egy szöglet után Rashford próbálkozott, de Oshoról újra szögletre pattant a játékszer. Helyzetek megvoltak, de egyelőre minden kimaradt, még ha komoly lehetőségek száma nem volt túl magas.

 

A 36. percben megszerezhette volna a vezetést a Luton, jobbról érkezett beadást Morris fejelte meg két védő között, Onana bravúrral hárított, majd Townsend lövésénél már sokkal könnyebb dolga volt a kapusnak.

 

A szünet előtt kényszerűségből cserélnie kellett ten Hagnak, Eriksen sérülése okán Mount állt be a dán helyett.

 

A 41. percben Hojlund adott zseniális átadást mélységből Garnachonak, csak a kapus eszén kellett volna túljárnia, de nem sikerült, miközben a védők is odaértek már Kaminskival együtt megoldották a helyzetet.

 

Nem történt érdemleges az utolsó percekben, 0-0-val vonultak a csapatok az öltözőbe. Továbbra is azt lehet mondani, felállt védelem ellen nagyon ritkán tud komoly esélyt kialakítani a csapat és ha esetleg sikerül, a kapu előtt folyamatos a rossz kivitelezés.

 

Fordulás után Fernandes lőhetett szöglettel felérő szabadrúgást jobbról, Hojlund fejét találta meg, de a csatár kapu mellé bólintott. Hihetetlen, mennyire képtelen betalálni a dán a bajnokságban.

 

A Luton egyértelműen az ellentámadásokban bízott, de sok sikerük ezekből sem származott a félidő első harmada alatt.

 

Az 59. percben megtört a jég! Fernandes szöglete nem volt jó, a kipattanót Mount szedte össze, Rasshford elé tálalt, aki jobbról laposan középre lőtt, a védők blokkoltak, de röviden mentettek, Lindelöf 8 méterről lőhetett és nem hibázott.

 

Tíz perc múlva megduplázhatta volna előnyét a hazai gárda. A csereként beállt Antony remekül indult előre, majd nagyszerűen tálalt az üresen érkező Rashford elé, az angol azonban nagyon gyenge lövéssel kínálta meg a vendégek kapusát.

 

Beléptünk a mérkőzés utolsó 10 percébe, amikor Fernandes beadását McTominay fejelte a bal alsó sarok felé, Kaminski nagyot védett.

 

Hármas cserével próbálkozott a Luton, hátha sikerül legalább egy pontot elcsenni az Old Traffordról, ám a manchesteri védelem jól állt a lábán.

 

A ráadás elején Fernandes lőhetett kiváló helyről szabadrúgást, miután Lockyer csúnyán felvágta Rashfordot. A portugál 18 méterről lőtt, de csúnyán kapu mellé szállt a labda.

 

Az utolsó percben Menghi lövését fogta biztosan Onana, így biztossá vált a manchesteri három pont, de ami még mindig szomorú, hogy a gólarány még mindig negatív tartományban van.

 

 

 

Premier League, 12. forduló
Manchester United 1-0 Luton Town
Old Trafford

 

Vezette: Graham Scott

 

United: Onana - Dalot, Maguire, Lindelöf, Reguilon(Varane 79.) - McTominay, Eriksen(Mount 40.) - Rashford, Fernandes, Garnacho(Antony 68.) - Hojlund(Martial 78.)
Nem használt cserék: Bayindir, Amrabat, Mainoo, Hannibal, Pellistri

 

Luton: Kaminski - Mengi, Lockyer, Osho - Kabore(Adebayo 86.), Nakamba(Mpanzu 86.), Barkley, Doughty(Clark 73.) - Townsend(Chong 60.), Ogbene(Giles 86.) - Morris
Nem használt cserék: Krul, Nelson, Berry, Brown

 

Gólszerző: Lindelöt 59'

 

Sárga lap: Kabore, Lockyer
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!