Everton 0-3 Manchester United

Az idei bajnokság eddigi legsimább mérkőzése volt a mai, mely során egy szépségdíjas találatot is láthattunk.


A United idei teljesítménye után nem sokan számítottunk arra, hogy már a 3. percben előnyt szereznek a Vörös Ördögök. Rashford kapott hosszú labdát, amit Dalot elé tálalt, a portugál bekk középre ívelt, Garnacho zseniális mozdulattal ollózott a hosszú felsőbe. Élete egyik legszebb gólját szerezte a fiatal támadó, ez nem vitás, 1-0 a manchesterieknek.

 

A bekapott gól felébresztette a liverpooliakat, aki egyenrangú ellenfelet jelentettek Fernandeséknek. A 10. percben kellett először védenie Onanának, ekkor Calvert-Lewin kísérletére kellett leérnie a kapusnak.

 

Bár többet volt a labda a vendégeknél, leginkább az ő térfelükön folyt a játék, bár az Everton nem igazán tudott helyzeteket kialakítani.

 

Erre a találkozóra sem lehetett azt mondani, hogy a Premier League sorozatát ezzel reklámozzák majd, hiszen fél óra alatt 1-1 kaput találó lövés volt csak. 

 

Hazai szögletet követően Calvert-Lewin fejelt a manchesteri védők gyűrűjéből, szerencsére nem volt erős és jól helyezett a kísárlete, Onana könnyedén védett.

 

A 32. percben egyenlítési esélye volt a Stolverkosoknak, Calvert-Lewin lövését kitolta Onana, McNeil csapott le a kipattanóra, próbálkozását Mainoo tisztázta a kapu lől. Egy perccel később balról érkezett labda a tizenhatos vonalára, Doucoure belsővel próbálta a bal alsóba helyezni a játékszert, de fél métert tévedett.

 

Bő két perc alatt több akciót láthattunk a mérkőzésen, mint előtte 30 perc alatt.

 

A 41. percben a hazaiak csatárától indult a támadás, Doucoure kapta a labdát, majd továbbíított Gueye elé, aki 14 méterről csúnyán kapu mellé lőtt. 

 

Helyzetek alapján talán a döntetlen sokkal igazságosabb lett volna, sőt, ha az utolsó 15 percet nézzük, akkor egyértelműen az Evertonnak kellene vezetnie, de a manchesteri védelem remekült állta a sarat.

 

Az 52. percben Fernandes átadásával lépett volna ki Martial, de elesett. A játékvezető sárga lapot adott Martialnak és nem ítélt büntetőt. Na de vajon miért nem? A VAR után a játékvezető kiment megnézni az esetet, ami után visszavonta Martial sárgáját és befújta a büntetőt teljesen jogosan. Rashford állt a labda mögé és kíméletlenül bevágta a játékszert a jobb felső sarokba, 2-0.

 

Az 57. percben Gueye lőtt 22 méterről, Onana hatalmas védéssel szögletre tolta a labdát.

 

Az Everton próbált szépíteni, helyzeteket is kialakítottak Youngék, de komoly lehetőség nem született. Ráadásul a 71. percben eldönthette volna a mérkőzést a United; egy kontra végén Rashford ívelt át a jobb oldalon érkező Garnachohoz, aki azonban kissé kiszorított helyről csak az oldalhálót találta el.

 

A 75. percben jött az a gól, ami eldöntötte a találkozót, Fernandes adott kiváló passzt a védők közé befutó Martialnak, aki higgadtan lőtt a kapuba, 3-0 a manchesterieknek!

 

Két perccel később szépíthetett volna Mykolenko, de a lövése a lécről visszapattant a mezőnybe.

 

Remek kontra végén Tarkowski mentett hatalmasat, könnyen lehetett volna 0-4, ha Rashford pontosabban passzol Fernandes felé.

 

A ráadás pillanataiban közel járt a szépítéshez a hazai alakulat, egy szöglet után hatalmas kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, végül Lindelöf tisztázott a gólvonal elől.

 

Amikor a hazaiak nyomás alá helyezték a manchesterieket, remekül állt a lábán a védelem és végül a kevés lehetőségéből hármat kihasznált és összességében magabiztos győzelmet aratott. Bár sokkal több helyzete volt a Stolverkosoknak, soha nem igazán érződött a mérkőzésen, hogy kicsúszhat az a United kezei közül.

 

 

Premier League, 13. forduló
Everton 0-3 Manchester United
Goodison Park

 

Vezette: John Brooks

 

Everton: Pickford - Young(Patterson 73.), Tarkowski, Brantwaite, Mykolenko - Harrison, Garner, Gueye, McNeil(Danjuma 73.) - Doucoure - Calvert-Lewin(Chermiti 82.)
Nem használt cserék: Virginia, Keane, Hunt, Godfrey, Dobbin, Coleman

 

United: Onana - Dalot, Lindelöf, Maguire, Shaw(Wan-Bissaka 76.) - McTominay, Mainoo(Amrabat 72.) - Rashford, Fernandes, Garnacho(Pellistri 72.) - Martial(Hannibal 84.)
Nem használt cserék: Bayindir, Hugill, van de Beek, Reguilon, Varane

 

Gólszerző: Garnacho 3', Rashford 56' (11-es), Martial 75'

 

Sárga lap: Young, Doucoure, Gueye
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!