Newcastle United 1-0 Manchester United

Semmi esélye nem volt a pontszerzésre a Manchester Unitednek, a Newcastle szinte egész mérkőzésen ellenfele fölé kerekedett.


Több változás is történt a manchesteri kezdőcsapatban az előző találkozóhoz képest, Shaw például belső védőként lépett pályára.

 

A hazaiak kezdték jobban a meccset, a Vörös Ördögök védekezésre kényszerültek az első percek során, mert a Newcastle nagy iramban ment előre folyamatosan.

 

A 10. percben Dalot hozta a szívbajt a teljes csapatra, Onana lépett ki egy labdára, de a portugál inkább el akarta rúgni azt, de igen sután találta el és saját kezére helyezte, majd kivágta mezőnybe.

 

Egy perccel később eljutott a másik kapuig a United, Fernandes átadása után Garnacho mehetett kapu felé, lapos lövése azonban gyengére sikerült és Pope lábbal védett.

 

A 17. percben Onana bravúrja mentette meg a manchesterieket attól, hogy ne kerüljenek hátrányba. Jobbról laposan érkező labdát Almiron szerette volna a hosszú alsó sarokba juttatni, de a vendégek kapusa leért a lövésre. Nem sokkal később Guimaraes kísérlete szállt el a kapu mellett.

 

A 20. percben újabb nagy hazai esélyt láthattunk. Almirón lőtte középre, Wan-Bissaka röviden mentett, Isak elé került a labda, aki 8 méterről lőtt, de Maguire beleért a lövésbe, így szöglet következhetett.

 

Fernandesék egyelőre nem sokat mutattak támadásban, teljesen alárendelt szerep jutott eddig nekik.

 

Trippier robogott el jobb oldalon, Almiron kapta tőle, a támadó befelé cselezett Dalot mellett, lövése azonban elkerülte a kaput. 

 

A 39. percben szabadrúgást végzett el Trippier. A labda 24 méterre lett letéve Onana kapujától, a bekk nagyszerűen tekerte el a játékszert a sorfal mellett, Onana is csak nézni tudta a lövést, ami a lécről a gólvonal elé pattant le, így szerencsére nem lett gól.

 

Az, hogy 0-0-val vonultak a játékosok  a szünetre, a Manchesterre volt hízelgő. Sajnos a vendégek szinte semmi veszélyt nem jelentettek Pope kapujára, nagyon nagy nyomás alatt álltak Maguire-ék, a védelemnek sok munkája akadt.

 

A pihenő után semmi nem változott, a Newcastle ment előre, a manchesteriek pedig foggal-körömmel védekeztek, Shaw és Maguire is több alkalommal mentett fontos pillanatokban.

 

Ötvenöt percig bírta a nyomást Erik ten Hag gárdája. Labdaszerzés után Guimaraes tette ki jobb szélre a labdát, Trippier okosan lőtt a kapu elé, a hosszún érkezett Gordon és közelről passzolt a kapuba. Érett ez a gól és teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést a Newcastle.

 

A manchesteri szurkoló, aki Sir Alex Ferguson csapatán nőtt fel, azt gondolná, hátrányban két fokozattal feljebb kapcsol a gárda és kegyetlen nyomást gyakorol ellenfelére. Ebből semmit nem lehetett látni. Már nem volt olyan hazai nyomás a mérkőzésen, de teljesen kontrollálták a meccset a Szarkák.

 

A 78. percben Wan-Bissaka mentett óriásit saját kapuja előtt 2 méterrel, ezzel  megmentve csapatát az újabb góltól. Remekül került helyzetbe ezúttal is a hazai alakulat.

 

Öt perccel később az első manchesteri szöglet után a csereként beállt Reguilon lőtt kapura, Schar rúgta ki a labdát a büntetőterületén kívülre, nagyon nagy mentés volt, ez a kísárlet legalább kapura ment végre.

 

A 89. percben Shaw beadását Antony lőtte kapura, a labda megpattant Maguire mellkasán és így került a hálóba a labda, de a védő lesen volt, maradt a hazai vezetés.

 

Kilenc perc ráadás következett, de az idő alatt sem tudott veszélyeztetni a vendégcsapat, mely így elszenvedte hatodik vereségét a bajnokságban.

 

 

Premier League, 14. forduló
Newcastle United 1-0 Manchester United
St. James' Park

 

Vezette: Robert Jones

 

Newcastle: Pope(Dubravka 86.) - Trippier, Lascelles, Schar, Livramento - Miley, Guimaraes, Joelinton - Almiron, Isak, Gordon(Ritchie 97.)
Nem használt cserék: Karius, Diallo, Dummett, Hall, Krafth, Murphy, Parkinson

 

United: Onana - Wan-Bissaka(Reguilon 80.), Maguire, Shaw, Dalot - McTominay, Mainoo(Amrabat 80.) - Rashford(Antony 61.), Fernandes, Garnacho - Martial(Hojlund 61.)
Nem használt cserék: Bayindir, Varane, Lindelöf, van de Beek, Pellistri

 

Gólszerző: Gordon 55'

 

Sárga lap: Maguire, Antony
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!