Manchester United 2-1 Chelsea

Fontos három pontot szereztek a Vörös Ördögök, akik rengeteg lövésig jutottak és többet tettek a győzelemért, mint a londoni kékek.


Fernandes lövésével indult a találkozó, de a portugál kísérlete elkerülte a kaput. Nem sokkal később Shaw átadása után Hojlund lőtte el a labdát váratlanul, Sancheznek nagyot kellett védenie.

 

Lendületesen játszott a csapat, ráadásul a 6. percben Antony lábára léptek rá a tizenhatoson belül, amit a VAR vizsgált és a játékvezető is kiment visszanézni az esetet, ami után büntetőt ítélt a United javára. Fernandes állt a labda mögé, lövése azonban nagyon gyengére sikeredett, a kapus hárított, a kipattanót pedig Garnacho a kapu fölé bombázta.

 

A 12. percben majdnem megszerezte a vezetést a Chelsea. Amrabat adta el a labdát a hazai térfélen, Mudryk kapott nagyszerű kiugratást, aki kapufát lőtt.

 

Labdaszerzés után Amrabat passzolt Antony-hoz, a brazil a bal lábbal 17 méterről a jobb alsót célozta meg, de a vendégek hálóőre biztosan védett.

 

Az európai ítéletidőnek köszönhetően nem láthattuk McTominay találatát, amit a 20. percben szerzett a skót középpályás. Sőt, nem sokkal később egy 20 évvel ezelőtti Barca-Real összefoglalót figyelhettünk.

 

A 25. percben Sterling esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt - teljesen jogosan.

 

Egy szép támadás végén Garnacho forgolódott a büntetőterületen belül, lövésszerű beadása azonban hosszú volt Hojlundnak.

 

Fél órányi játék után megduplázhatta volna előnyét a United, Fernandes ívelt kapu elé balról, McTominay fejesét lábbal védte Sanchez, majd a kipattanót a skót 4 méterről akarta kapuba kotorni, de elakadt a kapusban. Pillanatokkal később már Onanának volt feladata, Sterling iramodott meg a labdával, középre gurított Jacksonhoz, aki azonban kihagyta a lehetőséget.

 

A 36. percben centikre volt az egyenlítéstől a Chelsea, egy gyors támadás végén Mudryk 17 méterről a jobb alsót szemelte ki, de lövése ccentikkel elsuhant a kapufa mellett.

 

A semmiből egyenlítettek a londoniak, az utolsó percben Mudryk passzolt Palmerhez, aki laposan elgurította a labdát a bal alsóba úgy, hogy senki nem ért a játékszerhez, sajnos Onana sem tudott védeni.

 

A szünet után leginkább szögleteket láthattunk, de egyikből sem alakult ki komoly helyzet.

 

Az 52. percben Garnacho tört be a védők között az ellenfél tizenhatosára, jobbal tekert, de a labda a hosszú felső mellett elsuhant.

 

Nyolc perc múlva Fernandes passza után Antony kísérlete után pattant meg a labda, így lett igazán veszélyes, de szöglet lett belőle. A sarokrúgás után Shaw lőtt, védőkben elakadt a labda, többen büntetőt reklamáltak, de nem kapott tizenegyest a csapat.

 

Ismét vezetést szerzett a United! Reguilon lépett fel a labdával, kijátszotta bal szélre Garnachohoz, aki remekül ívelt kapu elé, ahol McTominay érkezett és magabiztosan fejelt a kapuba, 2-1 a Vörös Ördögöknek!

 

Onana szedte fel a labdát saját kapuja előtt és egyből fellőtte a labdát Garnacho felé, az argentin kapura tört, ám az utolsó pillanatban James óriásit mentett.

 

A 80. percben Garnacho eldönthette volna a mérkőzést. Reguilon laposan gurított a kapu elé, az argentin támadó közelről kapura próbálta kotorni a labdát, de mellé ment a kísérlete.

 

A rendes játékidő végén Broja lőtt kapufát. Ekkor nem igazán tudta megtartani a labdákat a manchesterieknek.

 

A United olykor nagyon szép támadásokat vezetett és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

 

 

Premier League, 15. forduló
Manchester United 2-1 Chelsea
Old Trafford

 

Vezette: Chris Kavanagh

 

United: Onana - Dalot, Lindelöf(Reguilon 46.), Maguire, Shaw - McTominay, Amrabat - Antony, Fernandes, Garnacho(Evans 92.) - Hojlund(Rashford 84.)
Nem használt cserék: Bayindir,  Wan-Bissaka, van de Beek, Mainoo, Pellistri, Martial

 

Chelsea: Sanchez - Disasi, Silva, Colwill, Cucurella(James 46.) - Caicedo, Fernandez - Sterling, Palmer, Mudryk(Broja 77.) - Jackson
Nem használt cserék: Petrovic, Matos, Maatsen, Gilchrist, Washington, Castledine, Badiashile

 

Gólszerző: McTominay 20', 69' illetve Palmer 45'

 

Sárga lap: Shaw, Garnacho, Dalot, Reguilon

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!