Csapathírek a Bournemouth meccs előtt

Erik ten Hag és a Manchester United csapata felbátorodhatott a szerda esti teljesítménytől és eredménytől, a Chelsea elleni 2-1-es győzelem után.


A pozitív hírek a hét előrehaladtával tovább gyűltek: a tabellán közvetlen rivális Newcastle United és Tottenham Hotspur csütörtökön fontos pontokat hullajtott, a Vörös Örök pedig pénteken három Premier League-díjat is bezsebeltek.

 

Harry Maguire lett novemberben a Hónap Játékosa a Premier League-ben, Alejandro Garnacho találata pedig a legszebb. Ten Hagot a Hónap Menedzserének választották nem sokkal azelőtt, hogy a sajtónak nyilatkozott volna egy újabb hazai megmérettetés előtt, ezúttal az Andoni Iraola által irányított, jó formában lévő Bournemouth látogat az Álmok Színházába.

 

A Cseresznyések a legutóbbi hat mérkőzésen mindössze egyszer kaptakt ki a bajnokságban, és négyszer győztek ezidő alatt, köztük legutóbb a Crystal Palace ellen 2-0-ra.

 

A Unitedet megerősítette Raphael Varane visszatérése, aki újra játékra alkalmas, miután fájó háta miatt kihagyta a Kékek elleni győzelmünket. A francia válogatott játékos csütörtökön Carringtonban edzett.

 

A Ten Hag azonban elvesztette Victor Lindelof-öt, aki a szombati mérkőzésre kidőlt. Kettes számú játékosunk szerdán a félidőben hagyta el a pályát, helyére Sergio Reguilon érkezett, Luke Shaw pedig ismét középhátvéddé avanzsált.

 

Shaw az elmúlt két meccs mindegyikén Maguire mellett játszott, de Jonny Evans is beilleszthető oda, miután a hét közepén csereként tért vissza sérüléséből.

 

Amad csütörtökön edzésen volt látható a hosszú sérülése után, amelyet még júliusban szerzett.

 

Christian Eriksen és Mason Mount a közelmúltban még a kezelőasztalon feküdt, míg Casemiro, Tyrell Malacia és Lisandro Martinez várhatóan nem játszik karácsony előtt.

 

 

Ten Hag utalt arra, hogy bár a keddi, Bayern München elleni döntő Bajnokok Ligája-csoportzáró mérkőzést is figyelembe veszi majd a csapat összeállításakor, elsődlegesen arra koncentrál, hogy egy olyan tizenegyet válasszon, amely egy újabb nehéz bajnoki mérkőzésen is helyt tud állni.

 

"Menedzserként, az edzőimmel, a stáb többi tagjával természetesen mindig vannak mérlegelendő döntések. Mindent figyelembe veszünk" - mondta Ten Hag a riportereknek.

 

"De, mint mondtam, mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, és különösen a Premier League-ben, ahol mindenki veszélyes mindenkire. Nagyon erős csapatra van szükséged."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!