Ten Hag: A védelem rotációja nagy gondot okoz

Erik ten Hag úgy véli, hogy a Manchester United eddigi szezonbeli, hullámzó teljesítményének legfőbb oka a hátsó négyes rendszeres, kényszerű rotációja.


A menedzsert a keddi, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt többször is megkérték, hogy adjon magyarázatot a Vörös Ördögök 2023/24-es szezonban mutatott hullámzó formájára.

 

A beszélgetés apropóját az újabb hektikus eredménysor adta, amelyben a Chelsea elleni kiváló 2-1-es győzelmet beárnyékolta az azt követő, Bournemouth elleni 3-0-s hazai vereség.

 

A szezon kezdete óta 11 győzelmet és 11 vereséget könyvelhettünk el - ez nagy kontrasztot jelent Ten Hag első szezonjához képest, amelyben 62 meccsen csak 12 vereséget gyűjtött be a csapat. A menedzser szerint a sérülések és a betegségek a védelemben jelentős hatással voltak erre.

 

"Tavaly egy állandó csapatunk volt, nem sok változással, különösen a hátvédsorban" - kezdte Erik.

 

"Hosszú ideig volt egy állandó felállásunk, és ez segít. Aztán bejönnek a megszokások, rutinok. Szóval erre még várnunk kell, meg kell birkóznunk ezzel a helyzettel, ahogy minden csapatnak meg kell birkóznia vele. Nem csak nekünk."

 

"De biztos vagyok benne, hogy ha visszatérünk a megszokott kerékvágásba, akkor jobban fogunk játszani. Jobb esélyünk lesz arra, hogy meccseket nyerjünk, és nagyobb esélyünk lesz arra, hogy a színvonalat következetesen fenn tudjuk tartani."

 

 

A negatív eredmények sorozata elkerülhetetlenül felveti a morál és a csapat mentalitásbéli kérdéseit, de Ten Hag úgy véli, hogy a csapatválasztásban bekövetkezett zavarok jelentős hatással voltak a teljesítményre és természetesen az önbizalomra.

 

"Azt hiszem, mindenekelőtt, igen, a személyi változtatások a probléma [és nem a mentalitás]" - magyarázta. "De tisztában vagyok azzal, hogy ez a munkám, hogy nagyon keménynek kell lennünk, ha minden harmadik napon jól kell teljesítenünk."

 

"De nem mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik ezzel a problémával küzd. Látom ezt más csapatoktól is ebben az időszakban a Premier League-ben. A játékosok nem robotok. De az a csapat, amelyik a legjobban tud ezzel megbirkózni, az fog a legmesszebbre jutni."

 

A United 2023/24-ben legtöbbet szereplő védői közül hárman nem játszanak olyan kiemelkedően ebben a szezonban.

 

Luke Shaw több hónapot hagyott ki, míg Lisandro Martinez várhatóan csak karácsony után térhet vissza. Raphael Varane az FC Copenhagen elleni hazai győzelem óta nem lépett pályára ebben a szezonban.

 

A trió az elmúlt idényben összesen 126 alkalommal lépett pályára, de ebben a szezonban eddig hárman mindössze 25 alkalommal szerepeltek.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!