Ten Hag magabiztos és optimista

Erik ten Hag kijelentette, a Manchester United tiszta lappal és tiszta fejjel vág neki a vasárnapi, Liverpool elleni idegenbeli rangadónak és nem lesz rájuk semmilyen hatással az előző idényben az Anfielden elszenvedett súlyos vereségük emléke.


A márciusi, Liverpoolban megrendezett összecsapás eredményét elkerülhetetlenül szóba hozták a pénteken délután, Ten Hag carringtoni hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján részt vevő újságírók és bár a menedzser azt elismerte, hogy nem lehet az akkor történteket figyelmen kívül hagyni, azonban kijelentette, hogy az angol klubfutball legnagyobb rivalizálásának legújabb felvonását önmagában kell és érdemes kezelni.

 

"Az egy nagyon rossz élmény volt" - kezdte.

 

"De [a vasárnapi meccs] nem lesz ugyanaz, újra 0-0-ról indul majd mindkét csapat."

 

"Szerintem az előző szezonban az első félidőben igazán remekül játszottunk. De a szünetet követően padlót fogtunk [amikor Darwin Nunez góljával 2-0-ra alakult az eredmény], majd össze is omlottunk. Ilyen nem fordulhat elő, de ez már az előző idény történése. Az egy másik csapat volt, bizonyos szempontból más játékosokkal."

 

"Ez már a múlt. A jövőt még megváltoztathatjuk, vasárnap pedig új mérkőzés kezdődik majd a felek között."

 

A Unitednek az eltiltott csapatkapitány, Bruno Fernandes nélkül kell majd megvívnia a találkozót, de sérülés miatt nem lesz ott Harry Maguire és Anthony Martial se, a többi hosszabb távon hiányzó játékosról, mint például Lisandro Martinez, Casemiro és Christian Eriksen, nem is beszélve. Azonban Ten Hagnak még így is elég opció áll rendelkezésére ahhoz, hogy egy olyan csapatot állítson össze, amely képes lehet legyőzni a Premier League jelenlegi éllovasát.

 

"A lehető legjobb módon igyekszünk felkészíteni a csapatot" - tette hozzá a holland menedzser.

 

"Harcolnunk és küzdenünk kell, emellett pedig annak tudatában kell oda látogatnunk, hogy miként leszünk képesek nyerni."

 

"Magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy képesek leszünk olyan csapatot pályára küldeni, amely nyerni tud."

 

 

A Liverpool meccsen túl Ten Hagnak dacos és bizakodó válaszai voltak a United eddigi, számos nehézséggel teletűzdelt szezonja kapcsán, amelyben a héten búcsúzni kényszerültek az európai kupaporondról.

 

Egy holland újságíró azon kijelentését azonban cáfolta, miszerint ez egy "sokkal komplexebb munkahely", mint az előző klubjai voltak.

 

"Ugyanolyan, nem komplexebb" - válaszolta.

 

"Az Ajaxnál és itt is nyerni kell, mindig."

 

"Elvárások vannak, amelyek elöl pedig nem lehet elszaladni. Én pedig nem is szaladok el."

 

 "Az a kötelességem, hogy a csapat minden mérkőzést nyerjen meg, mert a keretünk ehhez elég jó."

 

"A keretünket alkotó játékosok elég jók számomra ahhoz, hogy egy olyan csapatot rakjak össze, amely minden mérkőzést megnyer."

 

Egy másik kérdésre adott válaszában Ten Hag így folytatta:

"Nem aggódom a pozícióm miatt, nyerni akarok. A csapatommal akarok nyerni és a megfelelő irányba szeretném fejleszteni őket."

 

"Mi itt egy projekt közepén vagyunk. Az előző szezonban abszolút jó irányba tartottunk, de a projekt mostani állása szerint nem felelünk annak a szintnek, ami az elvárás felénk. Ez az igazság."

 

"Volt egy törésünk, de még mindent megtehetünk azért, hogy ezt a szezont győztesen és pozitívan hozzuk ki. Biztos vagyok benne, hogy amikor a sérült játékosok visszatérhetnek, akkor a csapat is jobban fog teljesíteni."

 

"Hosszabb távon nézve a Manchester United jövője nagyon szép, ha megnézzük, hogy mennyi kiváló játékos alkotja a keretünket."

 

"Számos nagyszerű, fiatal játékosunk van, akik kimagasló potenciállal rendelkeznek ahhoz, hogy világviszonylatban is top szinten játszanak. De ehhez mérten kell fejlődnünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United

Premier League, 17. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!