Liverpool 0-0 Manchester United

Egy pontot elcsent a United a liverpooli stadionból, Szoboszlaiék nem tudták feltörni a Vörös Ördögök védelmét.


Sok hiányzó miatt nem megszokott kezdőcsapattal lépett pályára a United a Liverpool otthonában. Nem jó előjelekkel érkeztek a Vörös Ördögök erre a ragadóra, nagyon rossz formát mutattak az utóbbi mérkőzések során.

 

A hazaiak azonnal nyomás alá próbálták helyezni ellenfelüket, öt perc sem telt el, de már három sarokrúgást is lőhetett Alexander-Arnold.

 

Ellentámadásokkal próbálkozva Antony és Garnacho is lövésig jutott, de előbbit blokkolták, utóbbi csúnyán kapu mellé lőtt.

 

A 11. percben egy labdavesztés után a Pool rohant a manchesteri kapu felé, Szoboszlai kapott labdát, amit 22 méterről el is lőtt, de kísérlete kapu fölött szállt ki a pályáról.

 

A kezdeti óriási labdabirtoklási fölény kezdett kicsit javulni a United szemszögéből, ám túl sok időt így sem tudott ellenfele térfelén játszani a csapat.

 

A 28. percben már a hetedik szögletét rúghatta a Pool, a beívelés után van Dijk fejelte meg a labdát, Onana hatalmasat védett.

 

Sajnos nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a csapat, már ami a támadást illeti, hiszen védekezésben jól állta a sarat a gárda, ellenben amikor támadni kellett volna, semmi elképzelést nem lehetett tapasztalni.

 

Gyors támadás végén Salah lőtt 19 méterről laposan, Onana vetődött és könnyedén hárított. 

 

Kihúzta gól nélkül a United. Előzetes információk szerint ez kissé meglepő is lehet, de a manchesteriek védekezése - Varane vezérletével - eddig mindent megoldott, még ha olykor voltak is rizikós esetek.

 

A szünet után is hazai fölény mutatkozott, de a United támadóbb arcát mutatta, ami nem volt nehéz az első 45 perchez képest. Annyira, hogy az 54. percben Garnacho mehetett kapura, de lövésekor "felszedték az ütőjét", így gyenge kísérlet született.

 

Salah próbálkozott 20 méterről, de Onana könnyedén fogta meg a labdát. 

 

A 66. percben Alexander-Arnold lőtt üresen, szerencsére a labda elsuhant a kapufa mellett. Onana is verve volt már.

 

A következő percben manchesteri kontra futott a jobb oldalon, Antony passzolt középre McTominay-hez, aki remekül lőtte be a labdát a védők mögé belépő Hojlundnak, a csatár lövését azonban védte a hazaiak kapusa.

 

Salah ismét próbálkozott, Onana nagyot védett, fordultak a Vörös Ördögök, Antony robogott el jobb szélen, McTominay-hez passzolt, aki a felső sarkot nézte ki magának, de fél métert tévedett.

 

Liverpooli szöglet után senkinek nem sikerült felszabadítania, Konate a 11-es pontnál forgolódott majd lőtt, Onana védett.

 

Az utolsó percekben folyamatosan ment előre a Pool, de szerencsére a védelem továbbra is tette a dolgát, na meg persze a hazai támadók olykor gyengén fejezték be a lehetőségeiket.

 

A ráadásban egy szabadrúgás után Gakpo fejelt, de nem találta el a kaput 7 méterről sem.

 

A 93. percben Rashford lapos centerezése mindenki előtt elsuhant, Alisson lábbal mentett, majd van Dijk lőtte fel a labdát, Dalot szerelte Salah-t, de a játékvezető hazai bedobást ítélt, ami Dalot számára érthetetlen volt, reklamált is, amiért sárga lapot kapott, de a portugál továbbra sem maradt csendben, Oliver pedig kiállította.

 

Azonban sok ideje már nem volt a Poolnak emberelőnyben, a United kihúzta kapott gól nélkül. A védelem nagyot melózott, de ennél több nem nagyon volt ebben a találkozóban.

 

 

 

Premier League, 17. forduló
Liverpool 0-0 Manchester United
The Anfield

 

Vezette: Michael Oliver

 

Liverpool: Alisson - Alexander -Arnold, Konate, van Dijk, Tsimikas - Szoboszlai(Gomez 61.), Endo, Gravenberch(Gakpo 61.) - Salah, Nunez(Elliott 78.), Diaz(Jones 78.)
Nem használt cserék: Kelleher, Adrian, Bradley, McConnell, Quansah

 

United: Onana - Dalot, Evans, Varane, Shaw - Mainoo(Pellistri 82.), McTominay, Amrabat - Antony(Hannibal 82.), Hojlund, Garnacho(Rashford 71.)
Nem használt cserék: Bayindir, Wan-Bissaka, Reguilon, van de Beek, Gore, Kambwala

 

Gólszerző: 

 

Sárga lap: Nunez, Endo illetve Mainoo, Amrabat, Shaw, Rashford, Dalot

 

Kiállítva: Dalot
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!