Hivatalos: Új tulajdonos a fedélzeten

A Manchester Unied megállapodott Sir Jim Racliffel, aki 25% részesedést szerez meg a klubból.


A Manchester United ma bejelentette, hogy megállapodást kötött, melynek érelmében az INEOS elnöke, Sor Jim Ratcliff megvásárolja a Manchester United B osztályú részvényeinek 25%-át és a Manchester United A osztályú részvényeinek legfeljebb 25%-át. Továbbá további 300 millió dollárt biztosítanak az Old Trafford jövőbeli befektetéseinek biztosítására.

 

Az ügylet részeként az INEOS elfogadta az Igazgatóság kérését, hogy a jövőben irányítsák a klub futballműveleteit. Ez magába foglalja a férfi és női csapatokkal kapcsolatos ügyeket, valamint az Akadémia minden aspektusát, valamint két helyet kapnak a Manchester United PLC Igazgatótanácsában, illetve a Manchester United Futball Club Igazgatótanácsában.

 

A közös törekvés egy világszínvonalú futballstruktúra felépítése, amely a klub számos erősségére épít, beleértve a pályán kívüli sikeres teljesítményt továbbra is.

 

A két ügyvezető társelnök, Avram és Joel Glazer az alábbiakat nyilatkozták:

"Örülünk, hogy sikerült megállapodnunk Sir Jim Ratcliffel és az INEOS-szal. A 2022 novemberében bejelentett stratégiai felülvizsgálat részeként elköteleztük magunkat amellett, hogy számos alternatívát megvizsgálunk a Manchester United fejlesztésének elősegítése érdekében, különös tekintettel a férfi, a női és az akadémiai csapatok sikereinek érdekében."

 

"Sir Jim és az INEOS rengeteg kereskedelmi tapasztalatot és jelentős pénzügyi kötelezettségvállalást hoz a klubba. Az INEOS Sporton keresztül pedig a Manchester United hozzáférhet tapasztalt, nagy teljesítményre képes szakemberek tudásához, akik rengeteg tapasztalattal bírnak elit csapatok létrehozásában és vezetésében a pályán kívül és belül egyaránt."

 

"A klub rengeteg tehetséges munkatárssal rendelkezik és az a nem titkolt vágyunk, hogy minden szinten fejlődni tudjunk, hogy a jövőben számos sikerrel tudjuk megörvendeztetni nagyszerű szurkolóinknak."

 

 

Az INEOS elnöke, Sir Jim Ratcliff is nyilatkozott:

"Helyi srácként és a klub régi szurkolójaként nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megállapodnunk a Manchester United igazgatótanácsával, amely ránk ruházza a klub futballműveleti feladatainak irányítását. A klub kereskedelmi sikere biztosította korábban, hogy a megfelelő források rendelkezésre álljanak a sikerek eléréséhez, az utóbbi időben viszont ezek elmaradtak. Az INEOS Sport csoport, hogy segíteni tudjon a további fejlesztésben további pénzeszközöket is biztosít az Old Trafford jövőbeli fejlesztéséhez és a befektetésekhez. A tervem az, hogy minden téren fejlődjünk, hogy a jövőben több sikert érjünk el nagyszerű szurkolóinkkal."

 

"Hosszú távra tervezünk és el kell ismernünk, hogy lesz teendő bőven. Kemény munka vár ránk, melyet kellő szigorral, profizmussal és lelkesedéssel fogunk végezni. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a klubnál mindenkivel  - az igazgatótanáccsal, személyzettel, játékosokkal és szurkolókkal - együtt dolgozzunk, hogy segítsük a klub előremozdítását."

 

"Közös ambíciónk egyértelmű. Mindannyian ott szeretnénk látni a Manchester United, ahol a helye van az angol és európai sorozatokban. A világ elitjében."

 

A tranzakció véglegesítéséhez még a szokásos hatósági jóváhagyás szükséges, de mindkét fél bízik abban, hogy ez a lehető leghamarabb megtörténik.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!