Manchester United 3-2 Aston Villa

0-2-ről tudta megnyerni a karácsonyi bajnokiját a Manchester United.


Szeretnénk pozitív dolgokat írni a Manchester Unitedről, de ahogy a mérkőzést kezdte a hazai alakulat, arról sok jót nem lehetett megfogalmazni.

 

Az, hogy a kapus volt talán a legtöbbször megjárszva az első 10 percben, nem épp hízelgő, akárcsak az, hogy többször is saját tizenhatosánál vesztett labdát a United. Arról nem beszélve, hogy rengeteg technikai hibát vétettek a játékosok, Hojlund sem cselezni, sem labdát átvenni nem igazán tudott például.

 

Tíz perc alatt egyetlen lövést sikerült összehoznia Fernandeséknek, ám Eriksen kísérletét hárította Martinez.

 

A 18. percben Dalot adta el a labdát 23 méterre saját kapujától, szerencsére Evans szerelni tudott. A veterán védőnek már 2-3 igen fontos megmozdulása volt ennyi idő alatt. 

 

A 22. perc meghozta a Villa vezetését. McGinn végzett el szabadrúgást az oldalvonal mellől, remekül tekerte a labdát a kapu elé, ahol nem ért hozzá senki, a játékszer pedig a hálóban kötött ki.

 

Négy perccel később megduplázta előnyét Emery csapata, ezúttal Dendoncker járt túl Onana eszén. A manchesteri játékosoknak nem sok közük volt az utóbbi percekben ahhoz, miként is kellene védekezniük.

 

A 31. percben Eriksen ívelt a védők között kilépő Fernandes elé, aki azonban 16 méterről kapu mellé lőtt. Pillanatokkal később Rashford lövésénél kellett védenie Martineznek.

 

Kétgólos hátrányban feljebb tudott lépni a United, sokkal többet játszott a Villa térfelén, de továbbra is nagyon sok technikai hiba jellemezte Rashfordék fociját.

 

Szép ellentámadást vezetett a manchesteri csapat, Rashford mehetett kapu felé, Konsa követte őt, az angol támadó lövésig jutott, de csúnyán mellé tüzelt.

 

A Villa védelme elképesztően jól mozgott, rengeteg alkalommal voltak lesen a hazai játékosok.

 

A második játékrész első percének végén Bailey beadását Varane kotorta ki a kapu torkából, hatalmas mentés volt.

 

Végre valami olyat láthattunk, amit kellene. Elképesztően szép labdajáratással vezetett támadást a hazai alakulat, Rashford ugratta ki Garnachot, aki elvitte a labdát a kapus mellett és a hálóba lőtt. "Apró" szépséghiba, hogy les volt, így a gól érvénytelen.

 

Az 57. percben Fernandes átlövésénél kellett védenie Martineznek. Legalább már volt dolga a Villa kapusának, még ha emberfeletti feladat elé nem állította őt a United.

 

Fernandes szerzett labdát, remekül indította Rashfordot, aki átgurított a hosszúra Garnachonak, aki ezúttal szabályos gólt szerzett, szépítettek a Vörös Ördögök!

 

A következő percben hatalmas védést mutatott be Onana Bailey csodás kísérleténél.

 

Garnacho harcossága után lövéshez jutott, de sajnos kísérlete elsuhant a kapu előtt.

 

A 71. percben egyenlített a United! Garnacho tette ki jobb szélre a labdát Fernandesnek, a portugál beadása lecsorgott a védelemről épp Alejandro elé, aki 11 méterről kapuba bombázott, 2-2. 

 

Azonnal próbált válaszolni a Villa, McGinn lőhetett 10 méterről, Onana valószínűleg verve volt, de Evans óriásit blokkolt.

 

A 82. percben már a Man United vezetett! Szöglet szállt be a kapu elé, McGinnről éppen Hojlund elé pottyant a labda, a csatár pedig 9 méterről a kapuba talált, megszerezve ezzel első bajnoki gólját!

 

Nagyon küzdött a csapat a második félidőben és megérdemelten egyenlített ki, majd a győelmet is megszerezte,

 

 

Premier League, 19. forduló
Manchester United 3-2 Aston Villa
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Evans, Varane, Dalot - Mainoo(McTominay 81.), Eriksen(Gore 94.) - Garnacho(Hannibal 95.), Fernandes, Rashford(Antony 81.) - Hojlund(Kambwala 89.)
Nem használt cserék: Bayindir, Reguilon, van de Beek, Pellistri

 

Villa: Martinez - Konsa, Diego Carlos, Lenglet, Digne(Moreno 50.) - Bailey(Diaby 78.), McGinn(Duran 86.), Douglas Luiz, Ramsey(Zaniolo 78.) - Dendoncker(Iroegbunam 86.) - Watkins
Nem használt cserék: Proctor, Marschall, Chambers, Torres

 

Gólszerző: Garnacho 59', 71', Hojlund 82' illetve McGinn 22', Dendoncker 26'

 

Sárga lap: Fernandes illetve Ramsey, Diego Carlos, Konsa

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!