Ten Hag reakciója a Villa legyőzésére

Erik ten Hag dicsérettel illette csapatát, miután a Manchester United dacolva balszerencséjével is fordítani tudott az Aston Villa ellen.


Ez megérdemelt volt

"Folyamatosan hinni kell. Szerintem a szurkolóink megérdemelték ezt. Ők mindig mögöttünk állnak, nekünk pedig számos visszaesésünk volt. Nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Amiatt, ahogyan kezelte és megbirkózott a nehézségekkel - amelyből rengeteg volt a szezon első felében is. Ellállóak voltak, megmutatták a karakterüket és személyiségüket, megfordították az események folyását, emiatt pedig nagyon elégedett vagyok a csapattal. Kiérdemelték a jutalmat a kemény munkájukkal, az pedig egészen hihetetlen, hogy mennyi olyan visszaesést kellett megélniük, amelybe egy átlagos csapatnak már beletört volna a bicskája. De ennek a csapatnak nem. Továbbra is volt hitük és önbizalmuk, még két gólos hátránynál is, illetve úgy is, hogy a hátuk mögött voltak a szezonban eddig történtek. Ők viszont tovább harcoltak és ezért meglett a jutalmuk."

 

Mit mondott a félidőben?

"Nem kívántam boldog Karácsonyt! Azt mondtam, hogy higgyünk magunkban. Arról beszéltem, hogy az első sípszótól az utolsóig olyan csapatot akarok a pályán látni, amelyben van lelksedés és hit arra, hogy nyerjünk. Nem számít, hogy mi történik. A szünetben megismételtem ezt az üzenetet, amely igazolta is magát, mert volt négy vagy öt nagy helyzetünk is utána, csak nem éltünk velük. Rögtön a félidőt követően újabb csalódást kellett átélnünk, ez pedig az egész eddigi szezonunkat áthatja. Számos ilyen csalódásban volt már részünk idén, de a reakciónkból azt láttam, hogy van karaktere a csapatnak."

 

 

Pontrúgások után bekapott gólok

"Ez nagyon-nagyon frusztráló dolog, de az ilyen előfordul a futballban. El kell kerülni az ilyen helyzeteket. El kell végeznie mindenkinek a feladatát. Általában nehéz az ilyenen túltennie magát az embernek, de ma ez nekünk sikerült, mert a csapat hihetetlenül elszánt volt azt illetően, hogy megnyerje a mérkőzést."

 

Rasmus végre betalált

"Ez nagyon fontos egy csatár számára. Mi tudjuk, hogy mire képes, amelyet bizonyított már a Bajnokok Ligájában is. A Premier League-ben is fog gólokat szerezni, szóval boldog vagyok. Tudom, hogy ez önbizalmat fog számára kölcsönözni innentől kezdve. Több gólt fog szerezni. Mindenki tudja, hogy milyen potenciállal rendelkezik, amelyet már a legmagasabb szinten is megcsillogtatott, szóval csak idő kérdése volt, hogy mikor jön el számára a gól a Premier League-ben is. Ma sikerült számára és biztos vagyok abban, hogy ha a pályán lesz, akkor növelni fogja ezek számát. Minden a hitről szól, amelyet magaddal kell vinned a pályára és a saját erőfeszítéseiddel kell kiérdemelned a jutalmat. Hinni kell és akkor sikerülni fog. Én beszéltem vele. Nagyon boldog. Megérdemelte a szurkolók ovációját. Mindig eltökélt, hogy gólt szerezzen és szerintem egy csatárnak ilyen karakterre is van szüksége."

 

A támadótrió jól játszott

"Az elmúlt mérkőzéseken probléma volt, hogy nem tudtunk gólt szerezni, mint például a Liverpool ellen, ahol miénk voltak a legnagyobb helyzetek Garna és Hojlund révén. A West Ham ellen ott volt Garnacho nagy lehetősége. Most hátrányba kerültünk, de harcoltunk. Mi volt a különbség? Továbbra is hittünk, eltökéltek és ellenállók voltunk. Annyira akartuk a győzelmet, hogy végül sikerült is. Ők [Garnacho és Hojlund] lesznek a reflektorfényben és meg is érdemlik. De Rashfordnak is nagyon jó meccse volt és veszélyes tudott lenni. A támadótriót pedig jól szolgálta ki Bruno Fernandes és Christian Eriksen az okos passzaikkal. Én mindenki teljesítményével elégedett vagyok. Garnachonak is nagyon jó meccse volt. Fantasztikusan játszott, pedig a West Ham meccs után nagyon csalódott volt, hogy az egy-az-egy elleni szituációkból nem tudott betalálni. Most kétszer is sikerült neki, ez pedig annak a kemény munkának az eredménye, amelyet befektetett a játékába."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!