Ten Hag reakciója a Nottingham elleni vereségre

Erik ten Hag elismerte, a Manchester United sérülési és betegségi problémái nehézzé tették csapata életét, miután szombaton 2-1-es vereséget szenvedtek a Nottingham Foresttől.


Nem elég jó

"Egyértelmű, hogy az eredmény nagyon csalódást keltő és én a szünet előtti teljesítményünkkel is elégedetlen vagyok. Sokkal több energiát kellett volna mozgósítanunk azokban a pillanatokban. Sokkal kevesebb helyzetet dolgoztunk ki az első félidőben, pedig több energiát kellett volna befektetnünk azáltal, hogy gyorsabban játszunk és mozgunk. A támadóharmadban nem voltunk elég jók és nem tettünk eleget azért, hogy helyzetbe kerüljünk."

 

A második félidő jobb volt

"Tehát az első félidő nem volt rendben, de a második már jobb volt. Viszont rossz pillanatokban kaptunk gólokat. Abban a pillanatban, amikor 2-1-re alakult a mérkőzés állása, mi irányítottunk, a mi játékunk érvényesült és mi hajtottunk a második gólra, de helyette egy kontrából mi kaptunk. Azt követően is próbálkoztunk és voltak is lehetőségeink, a mérkőzés legvégén is, amikor a hármassípszó előtt közvetlenül Eriksennek volt nagy helyzete. Talpra álltunk és harcban voltunk a győzelem megszerzéséért, de egy kontrával teljesen ledózeroltak minket. Ez a magyarázata a vereségnek."

 

Aggodalmak az előrejátékban

"Ha csapatként két gólt kapsz, akkor jobban kell védekezned és jobban kell olvasni az adott pillanat eseményeiben. Ez így van, de nem ez a legnagyobb aggodalmunk, hanem sokkal inkább a gólszerzés. Örülök, hogy sikerült egyszer betalálnunk és voltak helyzeteink a második félidőben néhány remek játékot követően. Ezzel elégedett vagyok, de természetesen a győzelem volt a célunk."

 

 

Amad pozitívum

"A második félidőben ők [a támadók] megérkeztek a meccsbe. Szerintem Amad Diallo nagyon jól szállt be, Alejandro Garnachonak pedig remek mérkőzése volt. Amiatt, ahogyan minden egyes alkalommal harcolt a labdákért és előkészítette a gólt, amelyet Marcus Rashford remekül értékesített."

 

A sérülések megteszik a hatásukat

"Még egyszer se tudtunk egymás után ugyanazzal a csapattal kiállni. Ma újra változtatnunk kellett a kezdőnkön Rasmus Hojlund elvesztése miatt. Minden egyes alkalommal meg kell bolygatnunk a csapatunkat, ez pedig nem segíti azt, hogy kialakuljanak a szükséges rutinok a csapaton belül, ami pedig némi magyarázattal szolgál a kiegyensúlyozatlanságra is. Már kilenc különböző belső védőpárosunk szerepelt együtt a szezonban, de szerintem a szurkolókat egyáltalán nem érdekli az, hogy mit lehet okolni a sikertelenség miatt. Ők erre nem kíváncsiak. Azt akarják, hogy nyerjünk és ez az, amivel ki tudjuk szolgálni őket."

 

Remények 2024-re

"Először is, a sérült játékosok visszatérnek. Szerintem ha ez megtörténik, akkor egy erős csapatot tudunk majd kiállítani. Emellett erősebb kispad is rendelkezésünkre áll majd és lesznek variációs lehetőségek a frissítésekre. Tehát biztos vagyok benne, hogy az új évben erősebbek leszünk. Egy hajóban evezünk, a játékosok se boldogok a jelenlegi helyzettel, de meg kell fordítanunk a szerencsénket és jobban kell teljesítenünk. A sérülések és néhány egyéb probléma hátráltat minket már régóta, de leginkább a sérülések akadályozzák a fejlődésünket. Ezen változatnunk kell és abban reménykedem, hogy januárban már sokkal magasabb szintet fogunk képviselni. Tudjuk az okait, hogy miért nem működnek bizonyos dolgok. Csak azt próbálom ezzel érzékeltetni, hogy egy csapat se tudna ennyi problémával és sérüléssel megbirkózni, mint amivel nekünk kell. Ettől még jobban kellene teljesítenünk és a keretünk is elég mély, de ha ennyi hiányzó van, azt nem tudja ellensúlyozni semmilyen mélységű keret."

 

Javulnunk kell

"A tabella nem hazudik. Kiegyensúlyozottabb teljesítményeket kell nyújtanunk, amelyhez jobb munkát kell végeznünk és már az első percektől kezdve. De én tudom az okokat, nincs okom frusztráltnak lenni. Dolgoznom kell a csapatomon és ez az, amelyet napról-napra meg is teszünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!