Ten Hag: Az "éhes játékosok" a klub sikerének kulcsai

Erik ten Hag szerint a Manchester United csak "sikerre éhes játékosokkal" törhet a csúcsra, miután egy évvel Cristiano Ronaldo távozását követően egy másik nagy nevű játékost, Jadon Sanchot is elengedték a klubtól.


A holland menedzsert 19 hónappal ezelőtt ültették le az Old Trafford kispadjára, annak nem titkolt céljával, hogy a pályán és azon kívül is változásokat eszközöljön a Vörös Ördögöknél, ez idő alatt pedig számos nehezítő körülménnyel találta magát szembe.

 

A boldogtalan sztárjátékos, Cristiano Ronaldo második manchesteri időszaka keserű véget ért 2022 novemberében, az idei szezonban pedig egy újabb nagy név hagyta el a Ten Hag vezette hajó legénységét, miközben a Premier League-ben ádáz küzdelem folyik minden egyes pontért.

 

Sancho szeptember óta nem látogathatta a felnőtt csapat edzéseit, mivel egy közösségi médiás posztjában azt állította, hogy "bűnbaknak" lett kikiálva, miután Ten Hag az edzésen nyújtott teljesítményei okán kihagyta egyik meccsnapi keretéből.

 

A 23 éves angol játékos a héten kölcsönben visszatért egykori klubjához, a Borussia Dortmundhoz és bár sok szerencsét kívánt a szélsőnek, a United menedzsere kiemelte a megfelelő mentalitás szükségességét a klubnál.

 

"Ha jól akarsz teljesíteni, ahhoz sikerre éhes játékosokra van szükséged" - kezdte Ten Hag.

 

"Már többször elmondtam, hogy olyan személyiségekre és játékosokra van szükségünk, akik égnek a vágytól, hogy a klub címeréért, a klubért, a csapatért harcoljanak."

 

 

A fegyelem kulcsfontosságú Ten Hag felfogásában, amely foganatosításában előbb a Glazerek biztosították támogatásukról a Ronaldo-ügyben, majd az újonnan érkező és hamarosan a kormányrúdhoz kerülő kisebbségi tulajdonos, Sir Jim Ratcliffe se állt az útjába Sancho távozása tekintetében.

 

"Szerintem ez nem a fegyelem, hanem a normális viselkedés kérdése" - tette hozzá.

 

"Ez arról szól, hogy mi várható el egy top, professzionális játékostól."

 

A United vasárnap késődélután január egyetlen bajnoki mérkőzésén a Tottenham Hotspurt fogadja majd az Old Traffordon.

 

Miután sérülésekkel tizedelt szezonjuk 20 bajnokijából 9 alkalommal vesztesen hagyták el a pályát, így mindenképpen győzniük kell és az eredmények mellett a teljesítményt illetően is nagy nyomás helyeződik Ten Hag vállára. 

 

Azonban a korábbi Ajax edző bízik abban, hogy az általa kialakított folyamatokban jelentős változás fog beállni, amint az olyan hiányzók is visszatérhetnek a pályára, mint Casemiro vagy Lisandro Martinez.

 

"Ha felteszik nekem a kérdést, hogy 'nehéz megbirkóznia a helyzettel?', akkor a válaszom az, hogy nem, nem nehéz."

 

"Mivel már a szezon elején számíthattam arra, hogy történtek miatt a folyamat negatív irányt is vehet. Ilyenkor egy menedzser annyit tehet, hogy pozitív marad és a megfelelő irányba tereli a folyamatot."

 

"Közben pedig pragmatikusnak kell maradni és a lehető legtöbb pontot begyűjteni addig, amíg a játékosok újra egészségesek nem lesznek."

 

"Időközben dolgozni kell a csapaton, az egyéneken, annak érdekében, hogy minél magasabb szintet érjenek el, megteremtve ezzel annak körülményeit, hogy a csapat jobb teljesítménnyel jobb eredményeket érjen el."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham Hotspur

Premier League, 21. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!