Ten Hag reakciója a Spurs elleni döntetlenre

Erik ten Hag vegyes érzésekkel beszélt a Manchester United vasárnapi, Tottenham Hotspur elleni 2-2-es Old Traffordon elért döntetlenjét követően.


Néhány pozitívum és negatívum

"Ha két gólt lősz és közben két ilyen könnyen elkerülhető gólt kapsz, akkor egy kicsit csalódott lehetsz. A teljesítménnyel elégedett vagyok, mert a lelkületünk nagyon jó volt és a mérkőzés bizonyos szakaszaiban remek futballal rukkoltunk elő."

 

Elégedett az első félidővel

"Nagyon jó volt. Két remek gólt lőttünk az első játékrészben és lelkesítő volt látni hogyan törjük át a védelmi vonalaikat, mennyire direktek tudunk lenni és miként fejezzük be a helyzeteinket. Ezért vagyok kissé csalódott, hogy amikor ilyen a teljesítményünk, akkor nem tudunk nyerni."

 

Pontrúgás szenvedések

"Eléggé örülök a védelem teljesítményének, kivéve a pontrúgásokat. Nem tudtuk jól levédekezni ezeket a szituációkat, gólt is kaptunk belőle, egyszer pedig a gólvonalról kellett tisztáznunk. Már az első szögletüknél is két figyelmeztetést kaptunk szerintem. Volt egy labda, amelyet a gólvonalról kellett kivágnia Diogonak. Ezekkel a szituációkkal tisztában kell lenni. Sokkal fizikálisabban kell belemenni ezekbe a helyzetekbe és el kell fejelni a labdát. A második bekapott gólunk pedig egy tipikus példa volt. Ismerjük a gyors indításokat és engedélyeztük a diagonális passzokat is nekik. Egy diagonális passzal feltörték a teljes csapatunkat és ilyen nem forudlhat elő."

 

 

A játékstílusunkról

"Szerintem labdatartásban sokkal nyugodtabbak és higgadtabbak lehetnénk. Az első félidőben is volt egy, kettő, három játékosunk a középpályán, aki ezzel nem mindig élt. Nem mindig hoztuk meg a megfelelő döntéseket. Gyakran hatalmas területet engedélyezett az ellenfelünk számunkra a középpályán és a védelmi vonaluk mögött is. Nekünk pedig volt sebességünk és direktségünk a támadásokban."

 

Wan-Bissaka a védelem bal oldalán

"Nem ez volt már az első alkalom, a Wigan ellen is játszott már részben ott. Arra számítottunk, hogy Luke Shaw játszhat. Velünk együtt is edzett, de reggel kikerült a meccsnapi keretünkből, nem volt olyan állapotban, hogy vállalni tudja a játékot. Szóval vissza kellett váltanunk abból, amire készültünk és úgy döntöttünk, hogy Azza fog játszani a bal oldalon, Diogo pedig marad a jobbon."

 

Reményekkel teli előre tekintés

"Láthattunk biztató felvillanásokat [azt illetően, hogy Rashford újra megtalálta formáját]. A Hojlunddal való összjátéka egyre fejlődik. Az első gólt Rashford készítette elő Hojlundnak. Emellett pedig szerzett egy remek gólt is, szóval ezzel elégedett vagyok. Fejlődünk és láthattunk a jövőre vonatkozóan Mainoo, Garnacho és Hojlund kapcsán is pozitív jeleket. Nagyon örülök, hogy az olyan játékosok, mint Martinez, Casemiro és Shaw visszatérhetnek. Biztos vagyok benne, hogy erős csapatunk lesz a folytatásban."

 

Szünetre készen

"Több olyan játékosunk van, akiknek a visszatérésüket követően kimondottan edzésmunkára van szükségük. Keményen kell dolgozniuk azért, hogy egyre jobb állapotban legyenek és közelebb kerüljenek a csapat edzettségéhez. De mellettük vannak olyan játékosaink is, akik rengeteget játszottak 2023-ban, így kell nekik a pihenés. Szükségük van egy kis felfrissülésre és energiára. Jövő héten újra összejövünk és onnantól kezdve mérkőzésről-mérkőzésre, csatáról-csatára kell haladnunk. Ehhez energia és olyan megfelelő hozzáállás szükséges, mint amit ma láthattunk, aztán meglátjuk hol végzünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!