Ten Hag tervei a téli szünetre

Erik ten Hag betekintést engedett a Manchester United téli szünetre vonatkozó terveibe, amelyre 2020 óta először kerül majd sor.


A vasárnapi, Tottenham Hotspur ellen elért 2-2-s döntetlent követően a Vörös Ördögök egészen február 1-ig, a Wolverhampton Wanderers elleni idegenbeli mérkőzésig nem lesznek érdekeltek a Premier League-ben, de január 28-án vár rájuk majd egy szintén Old Traffordtól távol rendezendő összecsapás az FA-kupa 4. fordulójában.

 

Ten Hag elmondása szerint néhány játékosa, akik az utóbbi időben rengeteg játékpercet voltak a pályán, jól megérdemelt pihenésüket fogják tölteni az elkövetkezendő napokban, míg a sérülésükből való visszatérésen dolgozók pedig folytatják edzésmunkájukat.

 

Utóbbiak közé tartozik majd Lisandro Martinez, aki négy hónapos kihagyását követően már visszatérhetett a csapatba, amikor a kispadról beállva fél órányi játéklehetőséget kapott csereként a Spurs ellen, illetve Casemiro is, aki ahhoz már elég jó állapotban volt, hogy szintén ott lehessen a meccsnapi keretben a múlt hétvégén.

 

Luke Shaw, aki kisebb prolbéma miatt kihagyta a legutóbbi három tétmérkőzést, úgy volt, hogy szintén visszatérhet Ange Postecoglu együttese ellen, de az utolsó pillanatban mégse tudta vállalni a játékot, míg az olyan játékosok hosszabb távú sérülésükből hamarosan újra hadrafogható lehetnek, mint Victor Lindelöf, Tyrell Malacia és Mason Mount.

 

"Több olyan játékosunk van, akiknek a visszatérésüket követően kimondottan edzésmunkára van szükségük" - mondta Ten Hag a Spurs elleni bajnoki lefújását követően.

 

"Keményen kell dolgozniuk azért, hogy egyre jobb állapotban legyenek és közelebb kerüljenek a csapat edzettségéhez. De mellettük vannak olyan játékosaink is, akik rengeteget játszottak 2023-ban, így kell nekik a pihenés. Szükségük van egy kis felfrissülésre és energiára."

 

"Jövő héten újra összejövünk és onnantól kezdve mérkőzésről-mérkőzésre, csatáról-csatára kell haladnunk. Ehhez energia és olyan megfelelő hozzáállás szükséges, mint amit ma láthattunk, aztán meglátjuk hol végzünk."

 

 

Az előző idényben Ten Hag a világbajnokság ideje alatt a spanyolországi Cadizban készült a klub szezon folytatására, de elárulta, hogy ezúttal maradni fognak Carringtonban. 

 

"Ez egy másik szezon" - mondta még a Nottingham Forest elleni december végi bajnokijukat megelőző hivatalos sajtótájékoztatón.

 

"A tavalyi évben rendezték a világbajnokságot, így mi azokkal a játékosokkal utaztunk el, akik nem voltak akkor érdekeltek."

 

"Adtunk nekik néhány hétnyi szabadságot, de a mostani időszak teljesen más, rengeteg mérkőzéssel van tele a naptár."

 

"Szóval nekünk nagyon jó programot kell összeállítanunk most, amelyben megfelelő időt biztosítunk a pihenésre, a kikapcsolódásra, emellett pedig megfelelően fel tudunk készülni a szezon második felére."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!