FA-kupa: Wales-be utaznak a Vörös Ördögök

A Newport County vendége lesz a Manchester United az FA-kupa 4. fordulójában, miután a Száműzöttek a 3. forduló újrajátszásában 3-1-re legyőzték az Eastleigh együttesét.


Aaron Wildig gólja már a 3. percben vezetéshez juttatta a County-t a Silverlake Stadiumban, de az ötödosztályú házigazda a második játékrész elején Paul McCallum révén egyenlíteni tudott.

 

Egy órányi játékidő elteltével James Clarke állította vissza a Newport vezetését, majd a házi gólkirályuk, Will Evans vitte be a harmadik találatot, amellyel bebiztosították találkozójukat Erik ten Hag legénységével, amely a manchesteriek első találkozója lesz a téli szünetet követően.

 

A Rodney Parade Stadiumban rendezendő összecsapás január 28-án, magyar idő szerint este fél 6-kor kezdődik majd.

 

A Vörös Ördögök felnőtt csapata még soha nem találkozott tétmérkőzésen a County-val, ellenben a tartalékok 2004-ben igen, amikor David Poole góljával 1-0-ra győzni tudtak ellenük.

 

 

A Newport jelenleg 17. helyen tanyázik a League Two-ban és ők lesznek a negyedik walesi csapat, akikkel a United találkozik a világ legrangosabb kupasorozatában, a Cardiff City, a Swansea City és a Wrexham után.

 

A Száműzöttek újkori kupatörténelme nem mondható rossznak, a 2018/19-es szezonban ugyanis egészen az ötödik fordulóig jutottak, többek között a Leicester City és a Middlesbrough legyőzésével, mielőtt a Manchester City búcsúztatta volna őket.

 

Menedzserük, Graham Coughlan gyerekkora óta United szurkoló.

 

Az újrajátszások keddi napján a másodosztályú Bristol City búcsúztatta a West Hamet, a Luton Town továbbjutott a Bolton Wanderersszel szemben, míg a Birmingham City a Hull City-t múlta felül.

 

A Wolves hosszabbításban, 3-2-re nyert a Brentford ellenében, így összejött a Black Country derbi a West Bromwich Albion ellen.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!