Gore elég kemény a harmadosztályhoz

A Manchester United korábbi védője, David May szilárdan hisz abban, hogy Dan Gore-nak megvan a karaktere és a képessége ahhoz, hogy lenyűgözően teljesítsen a Port Vale-nél.


A League One klub nyerte a versenyt a 19 éves játékos szolgálataiért az idény hátralévő részére, esélyt kínálva neki az első csapatban való rendszeres játékra.

 

Miután két alkalommal is pályára lépett nevelőklubjában, a Crystal Palace ellen a Ligakupában és az Aston Villa ellen a Boxing Dayen a Premier League-ben, ez egy újabb teszt lesz a tehetséges fiatalember számára.

 

May, aki 1994-ben a Vale Parkban játszott Ligakupa-mérkőzésen, amikor Paul Scholes két góllal debütált Alex Ferguson csapatának 2-1-es győzelme alkalmával, nem kételkedik abban, hogy Gore megbirkózik a harmadosztályú futball fizikai természetével.

 

"Ő egy kemény srác" - mondta a kétszeres Premier League-győztes. "Biztos vagyok benne, hogy rendben lesz, de szerintem létfontosságú, hogy pályán legyen."

 

"Játszhatsz U21-es vagy U23-as korosztályban, de nem ugyanaz a keménység van a meccseken, mint amikor olyanok ellen játszol, akik azért játszanak, hogy kifizessék a jelzálogukat, vagy olyanok ellen, akik feljebb akarnak jutni a ranglétrán."

 

 

"Igen, tett egy lépést hátra, vagyis egy lépést oldalra, saját maga érdekében" - tette hozzá May. "De ezt tanulja majd a profiktól is, nap mint nap velük edz, és megtapasztalja, hogy milyen is alacsonyabb osztályban játszani."

 

"Ez kemény, de ő jól fog boldogulni, mert jó játékos. A meccseken lesznek olyan pillanatok, amikor valószínűleg a Manchester United játékosaként szerzett hírneve miatt is beleállnak majd, és az ellenfelek meg akarják majd rúgni. Ez a játék velejárója, de ő teljesen rendben lesz."

 

"Életbevágóan fontos, hogy ezek a srácok most pályán legyenek. Ők a Manchester United jövője. Jöjjenek vissza az Old Traffordra azzal a tudással és azzal a tapasztalattal, hogy hogyan játsszák a játékot, és legyenek jobb játékosok."

 

Gore a tabellát vezető Portsmouth ellen debütálhat a Vale következő mérkőzésén szombat délután, hazai pályán.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!