Ten Hag reakciója az FA-kupa továbbjutásra

Erik ten Hag nem aggódott amiatt, hogy a Manchester United "óriásölés" áldozata lesz az FA-kupában, annak ellenére, hogy a Newport County két gólos hátrányból kiegyenlített a 4. fordulóban rendezett összecsapásukon.


Irányításunk alatt tartottuk az eseményeket

"Szerintem elvégeztük a feladatunkat. Az első 25 perc egyértelműen rólunk szólt, nagyon jók voltunk és irányítottuk az eseményeket. Birtokoltuk a labdát és mindent nagyon jól kézben tartottunk. Két remek gólt sikerült szereznünk, ezeket mellett pedig volt egy, két, három helyzetünk is ahhoz, hogy 3 vagy 4-0 legyen az eredmény. Aztán igazából a semmiből az ellenfél szerzett egy gólt. Majd rögtön a szünet után még egyet, emiatt pedig kritikával kell illetnem a csapatot. Utána viszont újra nekiveselkedtünk, megmutattuk a karakterünket és visszavágtunk egy harmadik és negyedik gól képében."

 

Kihagyott helyzetek

"Irányítottuk a mérkőzést, de talán lassabbak voltunk, mint amilyenek tudunk lenni. Voltak esélyeink a 3-0-hoz, [Alejandro] Garnacho például úgy lőtt felső kapufát, hogy két játékos állt a kapuban. Emellett voltak lövéseink Antony révén is. Nagyon nagy helyzeteink voltak, míg az ellenfélnek tényleg semmi, majd a semmiből megszületett a szépítő góljuk."

 

Aggódott?

"Nem. Irányításunk alatt voltak az események, diktáltuk az iramot. Természetesen, ha felbíztatod az ellenfelet, akkor annak a reakcióját is meg fogod tapasztalni - a saját csapatunk és az övék részéről is. Láthatóan lökést adott nekik, de mi nyugodtak és higgadtak tudtunk maradni."

 

 

A gólok megoszlása

"Ez jó. Azt hiszem Antony adta a gólpasszt Bruno első gólja előtt, majd szerzett egy gólt is. Ez a fajta eredményesség, amit várunk tőle, de persze vannak más feladatai is. Ennek így kellene működnie és most így is volt. És ma ez nagyon sok játékosnál így volt, elvégeztük a feladatukat. Együttműködtek, csapatként játszottak, jó lelkülettel."

 

Értékes játékpercek a tarsolyban

"Arra használjuk az ilyen meccseket, hogy lehetőséget adjunk néhány játékosnak a visszatérésre - mint Casemiro, [Luke] Shaw és Licha Martinez. Emiatt pedig ez egy nagyon jó meccs volt, mert szükségük van a ritmusra ahhoz, hogy minél előbb a legmagasabb szinten tudjanak teljesíteni. Már voltak játékperceik a hét közbeni [Burnely elleni zártkapus] meccsről is, most pedig újabbakat tudtak zsebre tenni és ez az, amire szükségük van. Amikor a Premier League-ben lépsz pályára, ott magasabb intenzitás és szint van, de az ehhez való felpörgéshez ez a mérkőzés nagyon nagy segítséget nyújtott."

 

Kettős cél

"Minden meccset meg kell nyernünk. Szóval most két célért küzdnük - a Premier League-ért és az FA-kupáért. De mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!