Kambwala: Számomra csak a United létezett

Willy Kambwala elárulta, mindig is az volt az álma, hogy a Manchester Unitedben játsszon.


A 19 éves játékos 2021-ben csatlakozott a Vörös Ördögökhöz a Sochaux-tól, és tavaly - nem sokkal karácsony előtt - a West Ham United ellen debütált a felnőttek között.

 

Az áttörést az Aston Villa, a Wigan Athletic és a Newport County elleni fellépések követték, a védő pedig a West Ham elleni, 3-0-s győzelem előtt beszélt az előrelépéséről.

 

"Az álom a Man Unitedről szólt" - mondta. "És ennyi. Nem létezett más klub."

 

"Még Angliára sem gondoltam, nem gondoltam Angliára. Csak a Man Unitedre gondoltam. Nem tudom miért, de amióta az eszemet tudom, csak a Man Unitedről szólt minden."

 

"Nem tudtam [olyan sok] futballt nézni, de mindig Man United, Man United volt."

 

"Ez volt az álmom. Szóval, hogy itt lehetek, az annyira különleges volt számomra, mert ez volt az, amire vágytam."

 

A védő reméli, hogy a szezon előrehaladtával több játéklehetőséghez jut, és újabb hihetetlen élményeket szerezhet, olyat, mint volt például a hétvégi ellenfél, Aston Villa elleni győzelem az Old Traffordon, amikor pályára léphetett.

 

 

A Boxing Day-i diadalban való részvétele olyan dolog volt, ami kedves emlék marad a francia ifjúsági válogatott számára.

 

"Azt hiszem, ez volt a legjobb élményem a futballban" - lelkendezett. "Tudom, hogy a West Ham ellen kezdtem, de az Old Traffordon játszani valami más."

 

"Aznap a pályán lenni, micsoda játék volt…"

 

"Annyira izgatott voltam, ahogy láttam, hogy mindenki mindenkiért küzd" - folytatta. "A kispadon ültem, és csak játszani akartam. Amikor a menedzser hívott, és azt mondta: "Készen kell állnod"... hűha! Annyira izgatott voltam, nem tudom megmagyarázni!"

 

"Beállni, 3-2-re nyerni, labdához érni - fontos, hogy labdához érjek - és osztozzak a győzelemben, mert ez volt az első győzelmem, egyszerűen elképesztő volt."

 

"Az emberek énekeltek, éreztem, hogy remeg a pálya! Annyira izgatott voltam, hogy ott lehettem! Ahogy mondtad, ez volt az álmom, hogy ott játszhassak a Man Unitedért az Old Traffordon. Azt hiszem, minden gyerek erről álmodik. Szóval, hogy ezt megtehettem, ez egyszerűen csodálatos. Úgy beszélek róla, mintha gyerek lennék, mintha még mindig 13 éves lennék!"

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!