Kulcsfontosságú időszak következik

Bár még bizonyosan korai lenne a szezon végéről beszélni, az biztos, hogy a következő négy Premier League-játékhét nagyon fontos lesz a következő szezon Bajnokok Ligája-helyéért folytatott versenyfutás szempontjából.


A Manchester United a vasárnapi, 2-1-es győzelemmel öt pontra csökkentette hátrányát az ötödik helyen álló Aston Villával szemben, de nyilvánvalóan még sok munka vár rájuk, hogy elérjék az áhított célt.

 

A következő idényben csak az első négynek garantált a helye az újjáalakult Bajnokok Ligájában, bár az ötödik hely is elég lehet - attól függően, hogy az angol csapatok hogyan szerepelnek a különböző európai kupákban a 2023/24-es szezon hátralévő részében.

 

Bár a Premier League még mindig esélyes arra, hogy a Serie A-t, a La Ligát, a Bundesligát és a Ligue 1-t megelőzve megszerezze a plusz helyek egyikét, Erik ten Hagnak nyilvánvalóan eltökélt szándéka, hogy csapata egyszerűen a lehető legelőrébb végezzen a tabellán.

 

A következő négy játékhét azért olyan fontos, mert a Villa március 10-én a Tottenhamhez utazik, és a találkozó nagy rangadónak ígérkezik a Bajnokok Ligája-helyekért folytatott küzdelemben.

 

A másik fontos dolog, hogy a Spursnek a Wolves vendégjátéka utáni héten nincs meccse, mivel a Chelsea ellen kellett volna játszania, de a londoni rivális ehelyett a Ligakupa döntőjében a Liverpool ellen lép pályára a Wembleyben.


Bár lesz egy elmaradt meccsük, az esetleges ponthátrány a tabellán mindig fokozza a nyomást.

 

 

Természetesen a fő hangsúlyt arra kell helyezni, hogy a United mit tud elérni a következő négy hétben és azon túl.


Négy győzelem zsinórban, minden sorozatban, ez egy lenyűgöző eredmény, az évforduló óta  hat mérkőzésen ötször nyertünk és egyszer játszottunk döntetlent.

 

Erik ten Hag csapata a hétvégén a Luton Townhoz utazik, majd a Fulhamet fogadja az Old Traffordon. Egy nehéz feladat az Etihad-ban - a manchesteri derbi indítja a márciust - majd szombat délben következik az Everton elleni hazai rangadó.

 

Mindegyik mérkőzés igazi kihívást jelent, de remélhetőleg az önbizalom erősödik, és a Vörös Ördögök elég pontot tudnak szerezni ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája-helyekért folytatott harcban is képbe kerüljenek.

 

Tovább kell zárkóznunk az előttünk állókra, tudva, hogy a március 10-i, Villa elleni meccs mindenképpen lehetőséget kínál, bármi is lesz a végeredmény.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!