Sir Jim: A győzelem elsődleges

Sir Jim Ratcliffe a klub társtulajdonossá válása óta adott első nagyinterjújában felvázolta a Manchester Uniteddel kapcsolatos elképzeléseit.


Az MUTV londoni műsorvezetőjével, Helen Evansszel folytatott exkluzív beszélgetésben a failsworth-i születésű United-szurkoló világossá tette, hogy elvárja a klubtól, hogy rendszeresen a legmagasabb szinteken versenyezzen.

 

Ragaszkodott ahhoz, hogy a győzelem abszolút prioritás a férfi, a női és az akadémiai csapatok számára, és eltökélt szándéka, hogy segítsen előmozdítani ezt a kultúrát az Old Traffordon.

 

Ugyanolyan lelkesen és őszintén beszélt, mint amikor nemrégiben a klub alkalmazottaihoz szólt, és számos kulcsfontosságú témát érintett, köztük az Old Trafforddal kapcsolatos terveket, a szurkolóknak szóló üzenetet és azt a kijelentést, hogy mint Nagy-Britannia egyik leggazdagabb üzletembere, nem azért fektetett be a Unitedbe, hogy pénzt keressen.

 

Mint valaki, aki ott volt a Nou Campban, amikor Sir Alex Ferguson briliáns csapata 1999-ben triplázni tudott, Ratcliffe eltökélt szándéka, hogy felügyelete alatt a Vörös Ördögök ismét ilyen magasságokba igyekeznek visszatérni, és a legnagyobb díjakat célozzák meg otthon és a nemzetközi porondon egyaránt.

 

Amikor arra kértük, hogy vázolja fel a klubbal kapcsolatos elképzeléseit a pályán és azon kívül, a kérdés első részére könnyű volt válaszolni egy ilyen nyíltan ambiciózus embernek.

 

"Nos, a pályán nagyon egyszerű" - mondta. "Szerintem az egyetlen érdekünk, hogy mérkőzéseket nyerjünk, és versenyben legyünk a Premier League-ben, valamint a Bajnokok Ligájában."

 

"Szóval ez az egyetlen érdekünk a Manchester Unitednél. Erről szól a Manchester United. Úgy értem, talán kissé elfogult vagyok, de szerintem ez a világ legnagyobb, legnagyszerűbb és legismertebb futballklubja."

 

"Tehát mindig a bajnoki címért és a Bajnokok Ligája-címért kell versenyeznie - mindig" - tette hozzá. "Szóval így kell mérnünk magunkat. Ami a pályán kívüli elvárásainkat illeti, ha úgy tetszik, ez csak az értékekről szól, azt hiszem. És tudod, a Manchester United valóban bizonyos értékeket képvisel. Van egy futballstílusa. Van egy értékrendje, amelyet az embereknek tiszteletben kell tartaniuk. Szóval elvárnánk, hogy az emberek ezt tegyék."

 

 

Sir Jim hangsúlyozta, hogy a győztes kultúrának az egész klubra ki kell terjednie, és nem csak a kezdő tizenegy előfeltétele kell, hogy legyen.

 

"Úgy gondolom, hogy minden csapat, amelyik a Manchester United címerét viseli a mezén, fontos a klub számára, mert ők viselik a címert, nekik sikeresnek kell lenniük" - hangsúlyozta. "Tehát mindannyian fontos összetevői a klubnak."

 

Ratcliffe azt is elismeri, hogy minden szurkoló olyan csapatot akar és követel, amelyik a pályán teljesít, és ő végül is ebben a tekintetben pont olyan, mint ők. Kötelességük van azokkal szemben, akik elzarándokolnak az Old Traffordra, elutaznak, hogy támogassák a  csapatot idegenben, és természetesen azokkal a milliókkal szemben is, akik világszerte a televízióban követik a Vörös Ördögöket. Minden a sikeren és a trófeák megszerzésén múlik.

 

"Erről szól a klub, igazából a szurkolókról" - vallotta be. "Mindig is azt mondtam, hogy nem mi vagyunk a klub tulajdonosa. Ezek a részvényesek, én és a Glazer család, nem mi vagyunk a klub tulajdonosai. A klub igazi tulajdonosai a szurkolók, a közösség, mi pedig csupán egy ideig a klub gyámjai vagy gondnokai vagyunk."

 

"Nem mi vagyunk a klub tulajdonosai. A klub egy közösségi vagyon. Tehát minden a szurkolókról szól, és arról, hogy mit akarnak a szurkolók, mert [ami] nagyon-nagyon fontos azoknak az embereknek, akik Manchesterben élnek és minden héten meccsre járnak, az az, hogy a csapatot győzni lássák, mert az mindenki számára nagyon élvezetes. És ezt mi is elismerjük. Szóval minden a szurkolókról szól."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!