Sir Jim üzenete a szurkolóknak

Sir Jim Ratcliffe pontosan tudja, hogy a Manchester United szurkolói mindennél jobban remélnek egy - a társtulajdonlása által elindított - új korszakot.


A gyerekkora óta United-szurkoló - aki az Old Traffordtól mindössze hét mérföldre fekvő Failsworthben született, és fiatalon a Stretford End-re járt - úgy véli, hogy a hatalmas szurkolótábor végső soron arra vágyik, hogy a klub visszatérjen az angol, az európai és a világ labdarúgásának csúcsára.

 

Ezt, valamint a világszínvonalú létesítmények fejlesztését tervezi Sir Jim és az INEOS multinacionális konglomerátumának kiválasztott szakértői csapata most, hogy a Unitedbe történő befektetése befejeződött és a Premier League és a Labdarúgó Szövetség ratifikálta.

 

A kulcskifejezés az "időben", mert bár a klub tegnap esti közleményében szereplő idézet szerint "a célok eléréséhez szükséges munka mától felgyorsul", rámutatott, hogy a folyamat nem lesz olyan egyszerű, mint egy kapcsoló felkapcsolása.

 

Amikor exkluzív interjúnk végén megkérdeztük, hogy van-e üzenete a szurkolóknak, az első alkalommal, amikor nyilvánosan szólhat hozzájuk, Sir Jim így válaszolt:

"Úgy gondolom, hogy a Manchester Unitednél a legfontosabb a pályán nyújtott teljesítmény. Tehát azt szeretnénk, ha a Manchester United a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is megmérettetné magát. Erről szól a Manchester United."

 

 

"Ez a világ legnagyobb klubja, így a világ legjobb futballját kell játszania. De ez nem egy villanykapcsoló. Nem kapcsolhatunk csak úgy át egy kapcsolót, amitől hirtelen a United a Real Madrid szintjén fog futballozni, mert az elmúlt 11 évben nem volt ilyen. Ehhez idő kell és egy kis türelem."

 

A United új társtulajdonosa folytatta: "Azt hiszem, az a fontos, hogy mindannyian figyeljük a Manchester United pályáját a következő két-három szezonban, és a pályának jó irányba kell mutatnia. Úgy gondolom, hogy az embereknek így kell minket mérniük."

 

"Egy kis türelmet kérnék, de végső soron, tudjátok, a klub teljesítménye a mi vállunkon nyugszik. Különösen az én vállamon, de Dave Brailsfordon is, aki szorosan benne lesz, és természetesen a klub többi tagján is. És a kemény dolgokat a könnyű dolgokkal együtt kell elviselnünk."

 

"Ha sikeresek leszünk, az rendben van. Jó lenne, ha ezért megveregetnék a vállunkat. De ha nem vagyunk sikeresek, akkor az a mi felelősségünk. Tehát teljes mértékben vállaljuk ezt a felelősséget, és arra fogunk koncentrálni, hogy mindent megtegyünk, amit csak tudunk, amennyire csak tudunk, hogy a Manchester Unitedet ismét győztes csapattá tegyük."

 

"Ezért vagyunk itt."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!