Hogyan illeszkedik az INEOS filozófiája a Unitedbe

Sir Jim Ratcliffe beszélt vegyipari vállalatának, az INEOS-nak néhány kulcsfontosságú filozófiájáról, és arról, hogy ezek hogyan illeszkednek a Manchester United saját ethoszához.


A klub új társtulajdonosa kedd este fejezte be a részvények 27,7 százalékának megszerzését, és másnap interjút készített vele az MUTV.
Ratcliffe kitért az Old Trafford átalakítására és a győztes kultúra meghonosítására vonatkozó terveire, de többet elárult magáról, mint emberről is, beszélt az Eric Cantonával tervezett közös vacsoráról, és a felfedezések iránti szeretetéről.

 

Az INEOS, az üzlet, amellyel a vagyonát építette, központi szerepet játszik a személyiségében, és úgy érzi, hogy az ezt alátámasztó mantrák itt is relevánsak lesznek.

 

"Három szót használunk az INEOS-nál, amelyek szerintem nagyon jól jellemzik az INEOS-t: szívósság, szigor és humor. Úgy gondolom, hogy ezek közül sok minden érvényes a labdarúgásra is" - mondta.


"Szívósság, mindenképpen szükség van a szívósságra. Ezt láthattuk Barcelonában az 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben. Tudod, az utolsó percig küzdöttek.".

 

"A szigor azt jelenti, hogy beleteszed magad az edzésbe, jól és megfelelően csinálod a dolgokat."

 

"És tudod, az életben mindig... mindig van egy kis viszontagság az életben, szóval szükséged van humorérzékre. Emellett sok időt töltesz ott [a munkahelyeden], ezért élvezned kell."

 

"Az INEOS másik szlogenje, amely mintegy alátámasztja a szívósságot, a szigort és a humort, az illem, és szerintem ez is nagyon fontos."

 

"Az INEOS-nál ragaszkodunk ehhez, az embereknek jól kell viselkedniük. Reggelente jó reggelt kívánunk, és szerintem ugyanez vonatkozik a futballra és a Manchester Unitedre is."

 

 

Ratcliffe és igazgatótársai, Andy Currie és John Reece 25 év alatt győztes kultúrát építettek ki a világszerte 29 országban működő, több milliárd dolláros vállalatnál.
És azt sugallta, hogy a Unitednél is megvizsgálják a dolgok működését a pályán, és azon kívül is.

 

"Az INEOS-tól az emberek - valamilyen okból kifolyólag - nem mennek el. Nagyon-nagyon kevés felsővezetői, vezető beosztású ember hagyta el az INEOS-t, és ők hajlamosak tovább dolgozni, méghozzá igen idős korukig."

 

"De úgy gondolom, hogy az INEOS-nál elég nagy kihívást jelent a környezet. Nagyon koncentrálunk arra, hogy sikeresek legyünk, de ez egy támogató, barátságos és humoros hely, így azt hiszem, az emberek nyilvánvalóan élvezik."

 

"És úgy gondolom, hogy sok olyan dolog, ami a munkakörnyezetre vonatkozik, ugyanúgy érvényes egy futballklubra is."

 

"Biztosítanunk kell, hogy... az egyik kihívásunk az, hogy a Manchester Unitednél olyan környezetet teremtsünk, amelyben az emberek támogatóak lehetnek, de mivel az élsportban vagyunk, ezért a sportnak ösztönzőnek, kihívást jelentőnek és versenyképesnek kell lennie, de ugyanígy támogatónak is."

 

"Kell egy kis humor. Élvezetes helynek kell lennie egy esős hétfő reggelen is."

 

"Fel kell húznod a stoplist, és ki kell menned a pályára. Akarnod kell ott lenni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!