Túra webchat Michael Carrickkel

A United és az angol válogatott középpályása, Michael Carrick Seattle-ben válaszolt a rajongók kérdéseire webchat formájában.


Michael úgy döntött, a legjobb kérdés ez volt "Mikor volt az utolsó alkalom, amikor valakitõl autogramot kértél?", melyet Nirmessh Aalan tett fel Malajziából, ezért jutalma egy új United mez, melyet a középpályás dedikált is.

Mi a legjobb abban, hogy Manchester United játékos vagy?

Leon Shaw, Egyesült Királyság

Tudni, hogy a világ legnagyobb klubjában játszol és a világ minden pontján emberek érzéseit érintheted meg, nagyszerû. Ám pont emiatt talán a legfélelmetesebb is. Épp csak elkezdesz futballozni, mert élvezed, majd egy ilyen a klubnál találod magad mellyel körbe utazod a világot és felismernek mindenhol az emberek. Õrület, mennyi sok ember imádja a Manchester Unitedet - sokuk nagyon messze él, de mindig veled vannak. A pályára kifutni és az Old Traffordon trófeákat nyerni zseniális érzés. A bizsergés abban a néhány percben, az adrenalin hatása - ez az, amit mással nem tudsz megismételni.

Négy bajnoki címet nyertél a Uniteddel. Melyik a kedvenced?
Joren Van Gremberghe, Belgium

Tavaly nagyon különleges volt, hogy visszaszereztük a serleget. Az elsõ nyílván nagyon jó volt, mert soha nem tapasztaltam még olyat elõtte. Azt mondom akkor, az elsõ és az utolsó...de nem jelenti azt, hogy a többi nem lenne különleges.

Ha karriered vége, edzõnek vagy menedzsernek mész majd?

John Barcoe, Carlow, Írország

Ez egy nehéz kérdés. Jelenleg nem tudom magam elképzelni menedzserként. Soha nem lehet tudni, reményeim szerint még néhány jó évem még van a futballban. Egy-két éve elkezdtem, hogy edzõi képesítést kapjak, de még nem fejeztem be. Nagyon érdekel az edzõi pálya, nem is a legfelsõbb szinten, hanem inkább gyerekekkel, akadémiai szinten.

Milyen zenéket szeretsz?
Luke Joseph, Warrington, Egyesült Királyság

Szeretem Ushert. Nagy rajongója vagyok. Karácsony után kétszer is elmentem koncertjére. Sok koncertre elmegyek Manchesterben. Szeretem a show-t. De mindenféle zenét szeretek - Paolo Nutini, Oasis, Stereophonics...

Ki a legnagyobb veszteség a csapat számára - Gary, Edwin vagy Scholesy?
Heffler Péter, Magyarország

Ez eddig a legnehezebb kérdés. Mindannyian, de más-más módon. Edwin tapasztalata, nyugalma, megbízhatósága - ez volt a fõ dolog. Mint minden kapus, õ is hibázott néha, de általában világszínvonalon védett. Scholesy egyszerûen csak briliáns - ahogy játszott, ahogy a pályán kívül viselkedett, mindenki szerette. Senkihez egy rossz szava sem volt soha. Megjött, megcsinálta a munkát, majd tovább is lépett. Zseniális képessége volt, amit nem lehet tanítani. Gary...amellett, hogy 10-15 éven át hihetetlen játékos volt, a pályán kívül is komoly befolyással bír. Mikor ide igazoltam, õ volt a csapatkapitány. Mindenkitõl elvárta, hogy elérje a tökéletességet. Kapitányként és pályán kívüli emberként is hatalmas.

Ha csak egy napig másik United játékos bõrébe bújhatnál, ki lennél?
Lee Morris, Egyesült Királyság

Azt hiszem olyan valaki kellene, aki nagyon gyors. Talán Nani, Antonio Valencia vagy Chicharito. Szeretném érezni, milyen mikor nagyon gyorsan fut valaki. Nagyon jó lenne!

Vannak meccs elõtti babonáid? Mit csinálsz a meccsnapok reggelén?
Jack Fisher, Egyesült Királyság

Ha 3-kor kezdõdik a meccs, 10 óra körül ébredek és eszem egy keveset. Aztán délben van még egy mérkõzés elõtti étkezésünk. Nem vagyok nagy reggelizõs - pirítóst vagy gabonapelyhet szoktam enni olyankor. A Meccs elõtti étkezéskor leginkább tészta vagy csirkehús a menü. Minden mérkõzés elõtt szállodában vagyunk, legyen az otthoni vagy idegenbeli, amit 1:15 körül hagyunk el. Esetleg megnézünk még egy korábbi meccset a TV-ben, jön a csapat megbeszélés, ahol a Fõnök elmondja a kezdõ 11-et. Nem hagyjuk el az öltözõt, csak mikor megyünk bemelegíteni. Babonám nincs, de mindig a jobb zoknit és cipõt szoktam levenni, bár szerintem ez csak megszokás, nem pedig babona.

Mit szeretsz csinálni, mikor nem a Unitednél vagy?
Dylan McCourt, Ballina, Írország

A gyerekekkel és családommal lenni. Sokat vagyunk távol a Uniteddel, hetente 2-3 estét is, így szeretem jól eltölteni az idõt a családommal. Pihennünk kell sokat, így túl energikus dolgokat nem szabad csinálnunk. Szeretek golfozni is.

Melyik a kedvenc mozifilmed?
Yung Men Yung, Indonézia

A Remény rabjai, egyértelmûen. Egy Klasszikus.

Ha bármelyik show-ba mehetnél, melyik lenne az?
Connor Harrison, Egyesült Királyság

Fiatal koromban a Krypton Factort szerettem. Nagyon õrültnek kellett lenni, hogy oda menjen valaki.

Játszottál támadó és védekezõ középpályás poszton is. Melyik jön be inkább?
Alvin Chew, Szingapúr

Egyiket sem. Támadóbb játékosként több lövésre és gólra van esélyem, de szeretek védekezõ középpályásként is játszani, segíteni abban, hogy ne kapjunk gólt.

Milyen érzés 76 ezer ember elõtt az Old Traffordon játszani? Hogyan dolgozod fel a nyomást, tudva hogy milliók figyelnek?
Yehuda Joffe, Egyesült Királyság

Körülölel és élvezned kell. Van egy különös hangulata annak, mikor a játékos kijáróból nézünk meccs elõtt a pályára. Nagy bajnokik és európai kupameccsek a legkülönlegesebbek - csak mondogatod magadnak, mennyire szerencsés is vagy. Kiváltság egy ilyen klubnál játszani. Nem gondolunk arra, hányan nézik a mérkõzést, de az Old Traffordon játszani álomba illõ.

Melyik országba mennél legszívesebben a Uniteddel túrázni?
Vlad Andronache, Galati, Románia

Nagyon nehéz kérdés. A távol-kelet mindig hatalmas élmény. Voltam ott a Tottenhammel is, de a Uniteddel visszamenni sokkal másabb volt. A reakció elképesztõ. Elmenni és látni minden távol-keleti országban a reakciókat, az hihetetlen.

Melyik a kedvenc gólod, amit United mezben szereztél?
Vlatko Lazov, Macedónia

Nem igazán van sok, nem is tudom, miért kell ilyen sokáig ezen gondolkodnom. Talán a Róma elleni elsõ találatom. Az nagy dolog volt számunkra, hogy jól kezdtük azt a mérkõzést. Nagy gól volt szerintem. De a City elleni, hazai ligakupa elõdöntõn szerzett gólom is különleges. De talán a kedvencem a 2009-ben Wiganben szerzett gólom.

Mit gondolsz Dimitar Berbatovról? Mennyire jó õ?
Jordan Boianov, Bulgária

Berbának megvan az a képessége, hogy olyan dolgokra képes, amire rengetegen nem. A góljai, a cselei...az edzéseken is nagyon sok különleges dolgot csinál, olyat, amit más nem képes megismételni. A Liverpool elleni ollózása...ahogy meglövi a labdát, ahogy saját ütemben játszik. Nem sok ember tudja ugyanazt megcsinálni.

Mikor volt az utolsó alkalom, amikor valakitõl autogramot kértél?
Nirmessh Aalan, Malajzia

A montreális GP-n nem olyan régen. Mark Webber a futam után nekem adta a kesztyûjét. Nagyon sietett, nálam meg nem volt toll, így azt mondtam neki, ha legközelebb találkozunk, kérem az autogramot is.

 


Mi volt a legjobb öltözõi tréfa eddig a Unitednél?
Karl Ballard, Egyesült Királyság

Ó, az kemény volt! Talán amikor valaki kettévágta Wes cipõjét, majd összeillesztette, mintha semmi nem történt volna. Majd mikor felvette, csak a cipõ fele volt a kezében. Van egy gyanúm, hogy Wazza követte el ezt.

Mint Geordie származású, lesz valami extra élvezet legyõzni Wes Brownt és John O'Shea-t új csapatukban?
Stephen McVey, Egyesült Királyság

A játék a lényeg, a Geordie-gyökerek nem annyira fontosak. Fiatalabb koromban hatalmas Newcastle fan voltam és mindig meg akartam verni a helyi riválist. Most, hogy játszom, mindenkit le akarok gyõzni. De ha megverjük a Sunderlandet, ezzel is csökkentve esélyüket a bajnoki címre, és ha ezzel még a Newcastle jobb helyéért is besegítünk, ez nem lesz olyan rossz dolog.

Mi a középsõ neved és milyen történet fûzõdik hozzá?
Jeremy Pillai, Ausztrália

Nekem nincs középsõ nevem. Az interneten azt írják, hogy Adrian a középsõ nevem, de nem tudom ezt honnan vették. Kijelenthetem, nincs középsõ nevem!

Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi?
Kristers Grauze, Lettország

Annyira különböznek egymástól. A Barcelona csapata tökéletes Messi számára. Cristiano Angliában is és most Spanyolországban is nagy dolgot tett. Messi nem váltott sem klubot, sem országot, de amit tett, az hatalmas. Mindent összevetve talán Cristiano - ballal, jobbal, fejjel is kiváló. Persze nem vitatható az, amit Messi tett.

Mindenki Wesley Sneijder lehetséges átigazolásáról beszél. Követed az átigazolási pletykákat?
Wayne Langley, Egyesült Királyság

Nagyon mélyen nem megyünk ilyenbe bele. Egy ilyen klubot sok névvel összehoznak. Nem veszünk részt ebben, nekünk az edzésre kell koncentrálnunk és fel kell készülnünk. Bízunk a menedzserben és az edzõkben, õk erõsítik a csapatot ha kell. Akit meg akarnak szerezni, megszerzik. A sok pletyka nem segít rajtunk...aki jön, az jön.

Mi járt a fejedben a 2008-as BL döntõn, mikor Tévez és Ballack már berúgták a saját büntetõjüket?
Andy Hickey, Egyesült Királyság

Nem volt valami kellemes érzés. Emlékszem a felezõvonalnál álltam és arra gondoltam 'Itt az idõ, nem hátrálhatok meg.' Hittem abban, hogy gólt szerzek, de ez ilyenkor már szinte lottó. Túl akartam lenni rajta, amilyen gyorsan csak lehet. Arra gondoltam, amit az edzésen gyakoroltunk és reméltem, hogy a kapus rossz irányba vetõdik. Utána olyan megkönnyebbülést tapasztaltam, mint még soha. csak arra gondoltam, 'minden tõlem telhetõt meg kell tegyek, hogy segítsem a srácokat, ahogy csak tudom".

Mit üzensz azoknak, aki azt állítják, a 2009-es BL döntõ nagy hatással volt a formádra és bizalmadra?
Namira Hossain, USA

Az nagy csapás volt, nem csak nekem, mindenkinek. Esélyesként mentünk és úgy gondoltam, minden lehetõségünk megvan a gyõzelemre. Visszanéztük a legutóbbi döntõ elõtt is azt a találkozót és talán nem voltunk olyan rosszak, mint gondoltam. A bizalom nagy ütést kapott, de ha jobban belegondolunk, ez egy Bajnokok Ligája döntõ volt és megnyertük a bajnokságot. Ez azért nem olyan rossz. Természetesen a legjobbat akartuk nyújtani, de aznap este nem sikerült.

Ha nem focista lennél, mit csinálnál?
Mike Fahey, Egyesült Királyság

Nehéz kérdés. Mindig is fociztam, 15 évesen ott hagytam az iskolát és Londonba mentem, hogy a West Hamnél focizzam. Mindig a focin volt a hangsúly. Gyerekkénk minden sportot szerettem. Ha nem fociznék, akkor is a sportban dolgoznék, talán edzõként vagy valami szabadidõ központban dolgoznék. Azt hiszem, mindenképp a sport része lennék.

Mi volt a 2009-es és 2011-es United - Barcelona meccs közti különbség?
John King, Malden, USA

2009 azért volt más, mert favoritként mentünk. 2011-ben õk voltak az esélyesek a játékuk miatt. Nehéz megmondani a különbséget. Nagyon jó csapat a Barca és nagyon nehéz ellenük játszani. Nagyon sokat van náluk a labda, ráadásul a támadó harmadban. Végig nagyon figyelni kell ellenük, egy kis csúszás és máris elvesztetted õket. Sajnos ezúttal is õk kerültek ki gyõztesen.

A United repülõ útjai olyan viccesek, mint ahogy a Turkish Airlines rekláma mutatja?
Andrew Henry, Egyesült Királyság

Közel sem olyan, mint ahogy bemutatja. Érdekes volt látni, ahogy összevágták. Hat-hét órás repülések közel sem ilyen szórakoztatóak.

Jelenleg a Wallsend Boys Clubban focizom középsõ középpályás poszton, amin Te is. Milyen tanácsot tudnál adni, amivel jobb lehetek?
Joe Taylor, Egyesült Királyság

A tanácsom az, hogy élvezd a focit és soha ne gondolkozz túl elõre. Ne próbáld megtervezni magad, mint futballistát. Annyit gyakorolj, amennyit csak tudsz, de fontos, hogy mindig érezd jól magad, ne legyen nagy a nyomás. Ne próbálj túl elõre gondolkozni és gyorsan elérni valamit!

Ki a legjobb játékos, akivel valaha összetalálkoztál a középpályán?
Adam Chrimes, Egyesült Királyság

Nehéz egyet kiválasztani, de a barcelonai srácok közül valamelyik. Xavi vagy Iniesta... Messi is úgy tûnt, hogy ott játszik a BL döntõben. Annyira könnyedén labdázgattak, de ugyanakkor veszélyesen. Nagyon komoly teszt volt nekünk.

Ki a legjobb barátod a Unitednél? Mennyire hiányoznak majd azok a játékosok, akik távoztak?
Gary Richardson, Ilkeston, Egyesült Királyság

Nehéz egyet kiválasztani, mindannyian nagyon jók. Most, hogy Wes, Sheasy, Scholesy és Edwin elmentek, hirtelen kicsit öregebbnek érzem magam. Az 5-6 legidõsebb játékos között vagyok minden bizonnyal. A srácokkal, aki távoztak - Wes és Sheasy - sok idõt töltöttem együtt, sokat golfoztunk. Soha nem jó látni, hogy barátok távoznak. Scholesy és Edwin hatalmas karakterek voltak az öltözõben, annak ellenére, hogy nem voltak hangosak. Nagyon jó srácok voltak, de ez a futball, és ez üzlet.

Hogyan látod a szereped a csapatban? Van-e nagyobb nyomás rajtad azzal, hogy te lettél a játékmester Scholes távozása után?
Robert Sekowski, Lengyelország

Úgy gondolom, olyan játékos elvesztése, mint Paul, hatalmas veszteség - annyira sokat tett a csapatért. Világklasszis játékos. Más módon kell kompenzálni õt. De a múltban már tettünk hasonlót, Cristiano is távozott pár éve, és sokan nem gondolták volna, hogy túl leszünk rajta. Különbözõ játékosok lépnek elõre, talán nem egy játékos, hanem megoszlik majd a felelõsség. Ahogy öregszünk, egyre több felelõsség hárul ránk. A tapasztalat sokat számít. A lényeg, hogy javuljak és ismét jó szezont fussak.

Sir Alex Ferguson ijesztõ vagy kedves?
Theodore Kilele, Kenya

Az attól függ, hogyan játszunk. Nem olyan ijesztõ, mint gondolná sok ember. Nyílván az öltözõben és az edzõpályán van egyfajta jelenléte, kisugárzása. Ettõl olyan sikeres is õ hosszú évek óta. Kedves és jó is, amíg trófeákat nyerünk és a klub sikeres. Ha ezt tesszük, akkor õ egy boldog ember.

Hogyan kerültél a montreáli GP-re elõzõ hónapban?
Jackie Middleton, Toronto

Szeretem a Forma-1-et. Nagy rajongója vagyok évek óta és már sikerült eljutnom néhány helyre - Monaco, Barcelona, Montreal, Silverstone. Amikor egy másik futamon voltam, mindenki azt mondta, menjek el Montreálba és próbáljam ki ott is. Csodálatos hétvége volt, hihetetlen futammal. A város is nagyon szép.

Élvezted a tegnapi, seattle-i golf napot, amit ti játékosok játszottatok? Nézed Darren Clarkot az Openen?
Danny Plant, USA

Az Opent nézem, amikor csak tehetem. Az edzés elõtt ma is sikerült nézzem a végét. Nagy golf rajongó vagyok. El kell mondanom, Rod Thornley és én tegnap a rájátszásban elvertük Jonny Evanset és Wayne Rooneyt.

 


Mennyire vagy biztos így az új szezon elõtt és mit gondolsz az új igazolásokról?
Anthony Donohoe, Írország

Mindig biztosak vagyunk, fõleg mivel tavaly is nyertünk. A hit és a bizalom magas. A menedzser mindig erõsít, ha úgy érzi, valamelyik pozíció erre szorul. Teljes mértékben hiszünk benne és abban is, hogy esélyünk van a következõ szezonban is.

Ki volt fiatal korodban a példaképed és ha lehetne választani valakit a középpályára magad mellé, kit választanál?
Aaron Harcourt, Egyesült Királyság

Kettõ is volt, Peter Beardsley és Gazza voltak a kedvenceim, amikor fiatal voltam. Az igazat megvallva Scholesy mellett játszani nagyon jó dolog volt.


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!